AURA-İstanbul 2019 Güz Dönemi Sertifika Programı Başvuruları

AURA-İstanbul 2019 Güz Dönemi Sertifika Programı için başvurular açıldı. 23 Eylül tarihinde başlayacak ve 17 hafta boyunca devam edecek olan programa son başvuru tarihi 5 Eylül 2019.

AURA-İstanbul Güz Dönemi Sertifika Programı, mimari ve kentsel tasarım sürecini hem teorik, hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen genç meslek insanlarına kapılarını açıyor. Başta mimarlık, şehir planlaması, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve plastik sanatlar bölümleri olmak üzere, ilgili tüm disiplinlerin lisans derecesine sahip olmak başvuru için ön koşul oluşturuyor.

AURA-İstanbul Sertifika Programı katılımcılarına:
• Akademik / profesyonel hayata geçişte donanımlarını zenginleştirme,
• Mimarlık ve şehirciliğin düşünsel boyutuna yeni pencereler açma,
• Güncel kentsel meseleleri disiplinler arası bakış açışı ile ele alma,
• Kendi seçtiği bir konuda nitelikli yol göstericiler ile araştırma yapma olanağı sunuyor.

Başvurular arasından seçilecek tüm katılımcılar ücretsiz olarak programda yer alma hakkı kazanacak.

Program İçeriği

Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel meselelere disiplinler arası bakış açısı ile yaklaşıyor. Bu stüdyoda katılımcılar kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda İstanbul’a ilişkin mimari, iç mimari veya kentsel ölçekli bir araştırma-proje konusu belirleyecek ve stüdyo yürütücüleri ile çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar. Stüdyo yürütücüleri ise Temmuz ayının ilerleyen günlerinde ilan edilecek.
Hazırlanan içerik, AURA-İstanbul bünyesinde yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin seminer dizilerine, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi Aurası Konferanslarına, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölyelere, belirtilen konuları destekleyici gezilere katılma olanağı sunuyor. Katılımcılardan ise programın dinamik yapısına uyum sağlamaları ve tüm dönemde tam zamanlı yer almaları bekleniyor.

Başvuru için Gerekli Belgeler

1. Niyet Mektubu (Katılımcı adayının, araştırma programına katılma amacı ve hedeflerini, program kapsamında geliştirilecek İstanbul ile ilgili araştırma/tasarım projesini kaleme aldığı kapsamlı ve açıklayıcı metin)
2. Güncel Özgeçmiş (CV)
3. Çalışmaları İçeren Dosya (Portfolyo)
4. İngilizce Yeterliliği Gösteren Sınav Sonuç Belgesi*

* İngilizce yeterlilik belgesi, program başvurularında ön koşul değil, tercih nedenidir.

2019 Güz Dönemi Sertifika Programı başvuruları için son gün 5 Eylül 2019. Başvuru hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın