Kengo Kuma’nın Eskişehir’de Tasarladığı Müzeye Dair Detaylar Yayınlandı

Polimeks'in, Eskişehir'de inşa etmeyi düşündüğü modern sanat müzesinin tasarımını Kengo Kuma'nın yapacağı geçtiğimiz sene duyurulmuştu.

2016 yılı Nisan ayında Kengo Kuma ve ortağı Yuki İkeguchi, Eskişehir’e gelerek müzenin yapılacağı alanı incelemişti. 

Kengo Kuma and Associates’in internet sitesinde projenin detaylarına dair bilgiler yayınlandı. Odunpazarı isminden yola çıkarak ve bölgede geçmişte ahşap ticareti yapıldığına vurgu yapmak amacıyla bina kabuğunda ahşap kullanılmış.

3.582 m2‘lik alana sahip binada, müze sahibinin Türk modern sanatı koleksiyonunun sergilenmesi planlanıyor. Projeyle, hem Türk sanatını tanıtmak hem de Eskişehir’e kültürel katkı sağlanması amaçlanıyor.

Müze, Odunpazarı’nda bölgenin geleneksel dokusunu yansıtan, son dönemde inşa edilmiş evlere komşu küçük ölçekli bir kent meydanında bulunuyor. Odunpazarı’nın geleneksel dokusunu yansıtan bu evler, sokak çizgilerini takip edecek şekilde inşa edilmiş. Mimarlık ofisi, müzede de bu tasarım kararının izinden gidiyor.

Müze, istiflenmiş ve iç içe geçmiş küçüklü-büyüklü kutular şeklinde tasarlanmış. Zemin seviyesindeki kutularda, büyük ölçekli sanat eserlerinin, daha küçük kutularda ise samimi ölçekteki sanat eserlerinin sergilenmesi düşünülüyor. Ahşap bloklardan oluşan merkezi atrium ise, günışığının içeri girmesine izin verirken farklı seviyedeki katları birbirine bağlıyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın