Buro Koray Duman’dan New York’un İşlevsiz Alanları İçin Öneriler

Buro Koray Duman, New York'ta Brooklyn-Queens otobanının altındaki atıl mekanı, rekreatif faaliyetler öneren bir tasarım ile canlandırıyor.

Ulaşım istasyonları, aksları gibi kentlerde hızlı tüketilen mekanların tasarlanması, genelde bir öncelik olarak görülmez. Fakat son yıllarda bazı ofisler, atıl kalmış ve kente kazandırılma potansiyeli olan bu mekanları tasarlayarak alternatif projeler üretmeye başladı. New York’ta faaliyet gösteren Buro Koray Duman da, kentin eski endüstriyel bölgesini ayıran Brooklyn-Queens otobanının altındaki boş alanı “endüstri kentine bir geçit” düşüncesiyle yeniden tasarladı.

Ofisin ilk önerisi, bu alanı, kıvrımlı tasarım ile bölünmüş alanlarda yer alan ticari mutfakların ve kente yemek dağıtımı yapacak araçların yer alacağı park alanlarının bulunduğu bir yemek merkezi olarak tasarlamak olmuş. Tasarımda, yemek dağıtımı için mekandan ayrılan araçların bıraktığı boşluğun kent sakinlerinin gün boyunca kullanabileceği bir park alanına dönüşmesi öngörülüyor. Kıvrımlı çatı ses yalıtımı ve aydınlatma sağlarken araçlar için korunak teşkil edecek.

Ofisin ikinci önerisi ise bu mekanı bir spor alanına dönüştürmek. Basketbol, voleybol ve diğer spor dalları ve fitness için mekanların oluşturulduğu tasarımda, bu açık hava spor merkezi kış ayları boyunca şişirilmiş bir strüktürle kapanabilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın