AKDO “Mermer Bahçe” Tasarımları İçin Mimari Yarışma Düzenliyor

AKDO’nun düzenlediği Biyofilik Tasarım Yarışmasıyla Temmuz ayında beş genç mimarlık ofisinin mermer bahçe tasarımları Studio X’de sergilenecek.

AKDO’nun 40 yaş ve altındaki, Türkiye’de çalışan genç mimarlar için düzenlediği davetli yarışma organizasyonunda, mermeri mimari ve tasarım projelerine entegre eden Silkar Madencilik’in inovatif mermer ürünü Akdolam kullanılarak geliştirilecek Biyofilik Tasarım odaklı “Mermer Bahçe” tasarımları biraraya geliyor. Temmuz ayında Studio X’te sergilenecek iç mekân bahçesinde, Biyofilik Tasarım metodu aracılığıyla Akdolam mermer ürünleri doğal bir malzeme olarak bir araya getirilecek. Mermer bahçe, mermer ve doğal bitkilendirmeyi birleştiren ekolojik bir yaşam alanı için bir iç mekan pavilyonu olarak inşa edilecek.

AKDO Mermer Bahçe Jürisi Han Tümertekin, Nevzat Sayın ve Brigitte Weber’den Oluşuyor
Han Tümertekin, Brigitte Weber ve Nevzat Sayın’dan oluşan uzman jürinin belirlediği kısa listedeki beş genç mimardan Mermer Bahçe için konsept tasarım projeleri talep edilecek. Bu listeden önerilen tasarımlardan biri seçilecek ve Studio X galerisinin ana lobisinde inşa edilecek. Melike Altınışık Architects, kpm kerem piker mimarlık, Dm Architects, PIN Mimarlık ve Super Eight’den oluşan beş genç mimarlık ofisinin projelerinin tümü yine aynı salonda sergilenecek.

Kazanan tasarım projesi, New York şehrinde bulunan Columbia University GSAPP’nin İstanbul’daki alanı olan Studio X’te uygulanarak, 12 Temmuz – 5 Ağustos 2017 tarihleri arasında sergilenecek. Sergi açılışında, doğal yüzey ve dokuları yeni tasarım tipolojileriyle insani çevrelere getiren strateji ve inovasyona odaklanan Biyofilik Tasarım ve mermer üzerine bir panel de gerçekleşecek. Sergi tasarımını gerçekleştiren Emedya Design’dan, mimarlık eleştirmeni ve küratör Gökhan Karakuş yarışma ve sergiyi de organize edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın