Enerji Verimli Bambu Ev

Studio Cardenas Conscious Design tarafından tasarlanan proje yerel malzeme olan bambu ile modern teknikleri bir araya getiren bir tasarıma sahip.

Proje, Çin’in sürdürülebilir büyüme politikaları kapsamında LIB için (Longquan International Bamboo Commune), yapısal eleman olarak kullanılan bambunun çok bulunduğu Baoxi bölgesinde yapılmış.

Yapı, yerel malzemeler kullanılarak yerel ustalar tarafından inşa edilmiş. Geleneksel yöntemler Studio Cardenas Conscious Design’ın yenilikçi tasarımlarıyla birleştirilmiş.

Karbon emisyonunun en aza indirgenmesi hedeflenen projede sadece kullanılan yapı malzemesine değil inşaat çözümlerine de dikkat edilmiş. Yapının yerel ustalar tarafından yapılabilmesi için alüminyum bağlantılar hafif ve kolay monte edilebilir tasarlanmış.

Arazide bulunan yeraltı suları kullanılarak, evin ısıtılması kadar soğutucu bir jeotermal ısı pompası ile soğutulması da sürdürülebilir olarak çözülmüş. Normal soğutma ve ısıtma sistemlerine kıyasla %25 verim sağlanmış. Ayrıca yeraltı suları tuvaletlerde de değerlendirilmiş.

Feng Shui öğretilerine göre tasarım geliştirilerek Çin geleneğine bağlı kalınmış.

Yenilikçi ve sanayileşmiş bambu inşaat sistemi oluşturabilmek için modüler birimler yaratılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın