Yağmurda Şelaleye Dönüşen Pavyon

Geleneksel olarak tasarımını her yıl bir mimarın üstlendiği Serpentine Pavyonu’nun on yedincisi Burkina Fasolu mimar Kéré tarafından tasarlandı. Pavyon, ziyaretçilere serin bir gölge sağlarken, yağmurda bir şelaleye dönüşüyor.

2000 yılından beri Peter Zumthor, Frank Gehry, Sou Fujimoto ve Bjarke Ingels gibi isimlerin tasarımını yaptığı Serpentine Pavyonu’nun bu yılki mimarı, sosyal tarafı ve sürdürülebilirlik ilkesine yönelik yaklaşımları ile adından söz ettiren Diébédo Francis Kéré.


Fotoğraflar: Iwan Baan

Afrikalı mimarın ağaçlardan ilham alarak tasarladığı üçgen motiflerle bezeli strüktür, yağmurlu havalarda suyu çatının tek bir noktasında toplayarak avlu ortasında bir şelale yaratıyor. Biriken yağmur suyu ise, parkın sulama sistemine dahil edilecek. Ahşap çatıdaki paneller ise, gün ışığını pavyon içerisine geçirecek şekilde konumlandırılmış.

Pavyon duvarlarında kullanılmış olan mavi rengi, Kéré için kültürel bir değere sahip.

Mavi geleneksel kıyafetlerimizin rengidir. Hayallerinize kavuşmaya giderken en güzel kıyafetlerinizi giymeniz gerekir. Mavi giyerseniz parlarsınız ve rekabet edilemez olursunuz.

Serpentine Pavyonu, 23 Haziran-8 Ekim 2017 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın