Melih Gökçek’ten Canlı Yayında Anıtkabir Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek, CNNTürk'ye yayınlanan bir programa telefonla bağlanarak, son zamanlarda Anıtkabir hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahu Özyurt’un sunduğu Türkiye’nin Gündemi programında Anıtkabir’in imara açılması konusu konuşuldu. Melih Gökçek, Anıtkabir’le ilgili açıklamada bulundu:

Anıtkabir’in içerisinde rant olabilir mi? Buna kargalar bile güler. Benim tweetlerimi açsanız orada planı da görürsünüz. Anıtkabir’in bir sınırı var. Bu sınırın içerisinde konutlar yok. Konutlar sit alanı içerisinde kalıyor. Bir Anıtkabir sınırı var, bir de sit sınırı var. Sit sınırı ne demek? Birinci derecede Anıtkabir’i etkileyen binaların her şeyinin kurul tarafından onaylanmak kaydıyla yapılmasını temin eden alan demek. Dolayısıyla sit alanında istediğiniz gibi hareket edemezsiniz.

Askeriye diyor ki: “Benim burada beş tane binam var bir tanesi sit alanında kalıyor, bunu meşru hale getirin.”, biz de ne diyoruz “hay hay memnuniyetle, plan notu olarak yazalım bitsin”. İkinci konu şu askeriye de sosyal tesis, gazino olarak kullanılan, Başkent Hastanesi’nin karşı tarafına inşa edilen bir alan var. Demişler ki “Burada sosyal tesisimizi sabit kılın,” biz de “Hay hay sabit kılalım.”. Yeni bir inşaat yapılmak üzere plan notu yok, bu bölgeleri ancak tamir edebilirsiniz, eğer güçlendirme yapmak gerekirse yıkım olursa onu yapabilirsiniz, ek bir ilave kesinlikle yok. Üçüncü kısım, 2012 yılında müracaat etmişler “O gazinonun hemen bitişiğindeki 5 binayı kamulaştıracak Anıtkabir’e dahil edeceğiz,” demişler, önce kurul evet demiş sonra biz evet demişiz. Sonra 2017 yılında bu sefer askeriye “Biz istemiyoruz, burası bize kamulaştırma masrafı getiriyor, çıkarın.” demişler, çıkarmışız…

Bir kaşık suda fırtına koparıyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın