Kömür Vincinin Lüks ile Buluşması: “The Krane”

Kopenhag'ın dönüşüm süreci geçirmekte olan endüstriyel liman bölgesi Nordhavn'da bulunan eski bir vinç, Archgency'nin projesi ile iki kişilik lüks bir konaklama tesisi ve SPA merkezi haline getirildi.

Su kıyısında yer almakta olan The Krane, zemin katında bir resepsiyon alanı ve birinci katında cam duvarlı bir toplantı odası bulunduruyor.


Fotoğraflar: Rasmus Hjortshøj / COAST Studio

İkinci katında terasla bağlantılı bir spa odasının yer aldığı vincin en üst katında ise bir seyir noktası ile iki kişilik bir otel odası, tesis müşterilerine hizmet veriyor. Tesisteki her bir birim için, ayrı olarak rezervasyon yapılabiliyor.

The Krane, limanda vinç olarak işlev gördüğü dönemlerde kömür yükleme-boşaltma işlemleri için kullanılıyordu. Otel odasının dekorasyonunda tercih edilmiş olan siyah renk ile, vincin bu eski fonksiyonu imgeleniyor. Projenin mimarı Mads Møller, ayrıca bu renk tercihi ile görsel anlamda dikkat dağıtıcı unsurları minimize ederek ziyaretçilerde kuşatılmışlık hissi uyandırmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

Su ve gün ışığı, projede temel öğeler olarak ele alındı. Møller, ziyaretçiler mekanı deneyimlerken su öğesinin yüzde seksen civarında etkili olduğunu söylüyor. Spa odasındaki cam duvar sayesinde ziyaretçiler, spa seansları esnasında liman manzarasının tadını çıkarabiliyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın