Princes Street Garden – Ross Pavyonu Yarışmasını wHY Kazandı

The Ross Development Trust ve Edinburg Kent Konseyi tarafından düzenlenen, katılımcıları arasında David Adjaye, Bjarke Ingels, Sou Fujimoto gibi isimlerin bulunduğu yarışmada kazanan ekip wHY oldu.

Tarihi kimliği ile öne çıkan Princes Street Garden’ı canlandıracak bir simge arayışındaki yarışmanın final aşamasında yedi ayrı proje önerisi değerlendirildi. The Ross Development Trust ve Edinburg Kent Konseyi tarafından birinci ilan edilen wHY’ın projesi, jüriye göre “yeni bir enerji getiren, manzarayı genişleten, erişimde dönüşüm sağlayan ve yeşil alan büyüklüğünü arttıran” bir çalışma olarak öne çıktı. 

Yarışma jürisinde yer alan Norman Springford, son aşamaya kalan ekiplerin hepsi ile buluşarak her bir yaklaşımı değerlendirmekten büyük keyif aldıklarını ifade etti.

wHY, yeni kültürel miras değerleri yaratıp bahçe içindeki yeşil alanı büyütürken, Kale ile şehrin tarihi bağlamı ve temelini zenginleştiren etkileyici bir işbirliği sergiledi. Bunların hepsi bizim için kilit unsurlardı ve bir dünya mirası alanı içinde yer alan bu bölgenin önemine saygılı bir yaklaşım gösteriliyordu.

Kültür-sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan projede, bir kafe ve bir ziyaretçi merkezinin yanı sıra çevre düzenlemeleri de önerildi. İnişli-çıkışlı bir yürüyüş alanı ile erişimin desteklendiği alanda, çeşitli etkinliklerde kullanılması amacıyla heykelsi oturma yerleri de geliştirildi. Ziyaretçi merkezi ve pavyon, Kale’nin alan içerisindeki en önemli görsel öğe olarak varlığını sürdürmesi adına, peyzajdaki kıvrımlara gömülü halde tasarlandı.

Gelecek yıl içerisinde inşaat sürecine geçileceği tahmin edilen proje için yirmi beş milyon sterlinlik bütçe ayrıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın