Kasaba Evi

Kanada’da, North Hatley kasabası ve çevresinin zengin zirai kültürünün olduğu kadar kırsal mimarisinin de bir parçası olmak üzere tasarlanan Townships House (Kasaba Evi) 2016 yılında tamamlanmış.

Lee and Macgillivray Architecture Studio (LAMAS) tarafından tasarlanan yapı, bölgedeki zirai yapılara ve onların korunmasına ilgi duyan çiftçi/sanatçı bir çift tarafından yaptırılmış. İnşaatta, Ontario ve çevresindeki atıl ahırlardan toplanan Kanada Çamı yeniden kullanılabilir hale getirilmiş ve uygulanmış. Aktif olarak kullanılan bir çiftlikte bulunan Townships House, çiftlik hayatının mevsimsel gerekleri, dönüşümlerine uygun olacak şekilde tasarlanmış.

Yapının avlusu, koridor ve samanlığı çatı çizgisine dik olan Quebec ahır tipi ve 1850 sonrası U-biçimli veya tamamen kapalı Ontario ahır tipinin bir karışımı olarak tasarlanmış. Ortaya çıkan merkezi avlu hem kış rüzgarlarından korunaklı hem de yazın, Massawippi gölüne doğru uzanan elma bahçelerine seyir imkanı sağlıyor.

Sahibi ressam olan yapının çeşitli bakışlar, seyirler sağlayabiliyor olması önemli bir tasarım girdisi olmuş. Merkezi bir avlulu plana sahip olması sayesinde kendi içine kapanan/dönen yapı böylece manzaranın ve en nihayetinde peyzajın da bir parçası olabiliyor.

Merkezi bir avlulu plana sahip olması sayesinde kendi içine kapanan/dönen yapı böylece manzaranın ve en nihayetinde peyzajın da bir parçası olabiliyor.
Etiketler

Bir yanıt yazın