Diyarbakır’ın Yeni Güncel Sanat Mekânı: Loading

Diyarbakır'ın yeni güncel sanat mekânı Loading, 15. İstanbul Bienali küratörleri Michael Elmgreen & Ingar Dragset sanatçı ikilisi ile, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer'i 6 Eylül'de konuk ediyor.

Loading, “Bir mekân iyidir…” sözüyle, kâr amacı gütmeyen, Diyarbakır merkezli bağımsız bir sanat mekânı olarak 2017 yılında, Diyarbakır’da yaşayan ve üreten güncel sanatçılar Şener Özmen, Erkan Özgen, Cengiz Tekin ve Deniz Aktaş’ın girişimleriyle kuruldu. Kuruluş amacını; “Diyarbakır’da yaşayan ve üreten sanatçıları tek çatı altında birleştirmekten ziyade, sanatçıların düşünce, üretim ve proje aşamasında karşılaştıkları sorunları konuşarak çözmek, kentin 2000’li yılların ilk çeyreğinden bugüne gelen güncel sanat pratiklerini arşivlemek, sanatçı dosyaları oluşturmak, Diyarbakır’ın uluslararası alandaki sanatsal farkındalığını ve etkileşimini güçlendirmek” olarak açıklayan Loading, Eylül ayındaki ilk etkinliğini, 15. İstanbul Bienali küratörleri Michael Elmgreen & Ingar Dragset ve İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer’in 15. İstanbul Bienali çerçevesinde yapacakları konuşmalarına ayırdı.

Elmgreen & Dragset, 15. İstanbul Bienali’nin kavramsal çerçevesi olan iyi bir komşu başlığını; farklı coğrafyalar, farklı kimlikler ve özel alanlarla ilişkilenen farklı yaşam tarzları üzerinden ele alarak, iyi bir komşuyla ilişkili görüşlerini, sorularını ve hikâyelerini Diyarbakırlı sanatçılar ve güncel sanat takipçileriyle paylaşacaklar.

Moderatörlüğünü Loading Ekibi’nden Erkan Özgen’in yapacağı söyleşi, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer’in, Bienal sanatçılarından Heba Y. Amin’in sanat pratiğine yoğunlaşacağı konuşmasıyla son bulacak. Heba Y. Amin’in Kuşlar Uçarken videosunun gösterimi 12 Kasım’a kadar Loading’de sürecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın