7 İklim 7 Bölge Yarışması’nda Ödül Alan Tasarımlar Uygulanacak

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nda ödül alan 35 eser kendi bölgelerinde hayata geçirilecek.

2014’teki 7 İlkim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nı ‘Gelenekten Geleceğe’ konsepti ile düzenlediklerini söyleyen Turan, “Kentsel yaşamla birlikte unutmaya başladığımız komşuluk ve mahalle olgusunu tekrar hayata geçirmek için bu yıl ‘Mahalle’ konseptiyle düzenlemeye karar verdik. Mahalle, şehirlerimizin geleneksel ve kadim değerlerinin günümüz yaşam koşullarına taşınmasında, bütün değerleri barındırması bakımından model olan en temel ölçekti. Bu nedenle, ‘mahalle’ dedik.” açıklamasında bulundu.

Turan, 123 projenin katıldığı yarışmanın ödüllü “Mahalle” projelerinin, önceki yarışmada olduğu gibi inşa edileceğini açıkladı.

Turan, “TOKİ olarak, büyük bir emek ve gayretin ürünü olan ödüllü eserlerin hayata geçirilmeden rafa kalkmasından mustarip olan mimarlık dünyamıza verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Projeler kağıt üzerinde kalmayacak. 2014’te düzenlediğimiz mimari yarışmasının ödüllü eserleri, 11.250 konutu kapsayan özgün tasarımlar olarak üretimdedir. Aynı şekilde ödüllü mahallerimizi de, nihai bir değerlendirmeyi takiben katıldıkları coğrafi bölgelerde inşa etmeye başlayacağız.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın