Ora Ïto Tasarımı Ahşap Merdiven

Fransız tasarımcı Ora Ïto'nun LVMH Offices için tasarladığı merdivende, 400'den fazla ahşap parça kullanılmış.

Fotoğraf: We Are Contents

Ïto, Louis Vuitton ve Dior’un da aralarında bulunduğu markaların ana şirketi olan LVMH’nin medya departmanı için Paris’te ofis tasarladı.

Yapıdaki ahşap merdivenin alt kısmında beşik oluşturup diğer yönde de korkuluklarını şekillendiren 429 adet ahşap parçayı bir araya getiren strüktür, ofisin dört katını birbirine bağlıyor.

Fotoğraf: We Are Contents

Eğimli kenar detaylarına sahip ahşap parçalar, yan yana getirildiğinde merdiven boyunca dalga benzeri girintiler oluşturacak şekilde tasarlanmış.

Fotoğraf: We Are Contents

Ïto:

Merdivenin yapının en önemli elemanı olması istedim. Bu varlık mekanda dalgalanıyor, onu şekillendirip kuşatıyor. Bu büyük yarı balina yarı yılan chimera sizi yakalar, içine çeker ve doğru katta tükürür.

Fotoğraf: We Are Contents

Çelik trabzan için parçaların iç kısmında yarı dairesel bir girinti oluşturulup, basamakların alt kısmına LED aydınlatmalar yerleştirilmiş.

Fotoğraf: We Are Contents

Hafif bir malzeme karışımıyla oluşturulan ahşap parçaları, gizli çelik bir kiriş destekliyor. İki kat orta yoğunluklu MDF, metal takviyenin diğer tarafına yerleştirilmiş ve basamaklar ile uyumlu olması amacıyla Fransız meşesiyle kaplanmış.

Fotoğraf: We Are Contents

Tavan aydınlatması ve büyük bir cam duvar ile aydınlanan merdiven cepheye yakın konumlandırılarak etrafında pek çok açık alan oluşması sağlanmış.

Fotoğraf: We Are Contents

Ïto, alt katta bulununan oditoryum duvarlarını şekillendirmek için ahşap parçalar ile tasarlamış. Ayrıca giriş kattaki resepsiyon masası, arka tarafta ahşap elemanlarla kuyruk benzeri bir form oluşturacak şekilde uygulanmış.

Fotoğraf: We Are Contents

Parlak beyaz duvarlar ve döşemeyi içeren minimal dokunuşlar merdivene fon oluşturuyor. Eğrisel balkonların merdivene doğru uzandığı üst katlar ise beyaz kolonlar ile desteklenmiş.

Fotoğraf: We Are Contents

Ofisler, ikincil dekor olmaksızın kasıltı olarak minimalist, sakin ve işlevsel. Rafine detaylar göze çarpmıyor.

Fotoğraf: We Are Content

Etiketler

Bir yanıt yazın