Japon Ahşap Karartma Tekniğiyle Yapılmış Bir Ev

Japon Ahşap Karartma Tekniğiyle Yapılmış Bir Ev

Actual/Office Architects'in New York'un kuzeyinde tasarlayıp inşa ettiği yazlık ev, karartılmış ahşaptan yapılmış açılı bölmelerle örtülü iç içe geçen iki hacimden oluşuyor.

Sürdürülebilir ve bakım gerektirmeyen bir dış mekan kazandırmak için Shou Sugi Ban tekniği (ahşabın karartılma işlemi) kullanılan yapı, Hudson Vadisi’nin kırsal kesiminde, açık ve sarp bir yamaç üzerinde yer alıyor.

Ofisin, bölgedeki ambar ve diğer çiftlik evlerinden esinlenerek tasarladığı ev, dökme beton zemin üzerine yerleştirilmiş.

İçeride, iç hacim ile dış hacim arasındaki ortak alanda bir giriş ve merdivenlerin olduğu dar dikey bir geçit yer alıyor.

Beton merdiven ve bölmelerle ayrılmış iki seviyeli yaşam alanında mutfak, yemek odası ve oturma odası bulunuyor. Tavanı karartılmış ahşaptan yapılan mekanda çevredeki vadi ve dağ manzarasının rahatlıkla görülebildiği eğimli bir cam duvar da yer alıyor.

Yatak odaları, banyo ve çalışma odasının bulunduğu alanlar, daha yüksekte kalan küçük hacimde konumlanmış. Bu alanlar, beton ve karatılmış ahşabın aksine halı ve perde gibi materyallerle daha sıcak, daha samimi bir ortama sahip.

Ev aynı zamanda, güneş enerji sistemi, radyan ısıtma, üç katmanlı pencereler ile ısı ve enerji geri kazanımlı havalandırma sistemi de dahil olmak üzere sürdürülebilir özelliklere sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın