Paris’te Kore Pop-Up Dükkanı

Proje, çağdaş Kore tasarımının, geleneksel el sanatlarının ve endüstrinin kesişiminde yer alıyor.

Korean Institute of Design Promotion (KIDP ), Paris’teki son tasarım haftasının bir parçası olarak; Le Marais bölgesinde bir pop-up dükkanı için tasarım ekibini kurmak üzere Say_Hi_To’nun kurucusu Kristen De La Vallière’i görevlendirdi. Proje, Parisli mimarlar Ubalt ve Christopher Dessus’a emanet edildi.

Tasarımcıları projeyi şöyle anlatıyor:

Proje kapsamında, üretim süreçlerini ifade eden 3 farklı endüstriyel kaynaklı malzeme kullanıldı. Zemin çakıllarla kaplandı. Ekranlar ise sıkıştırılmış BA13’ten ve hava kabarcıklı örtüden imal edildi. Sergilenen cisimlerin biçimi, geçici bir segi için gelişen bir alanı çağrıştırıyor. Merdiven ve çakıl örtü alan boyunca yayılıyor.

Kapı ve dış açıklıklar, medivenin merkezi boyunca hizalanıyor. Kaplamanın sırtları ise kasıtlı olarak açık bırakıldı. Diğer merdiven duvarın hemen bitişiğine yerleştirildi. Prototiplerden çıkan bu iki nesne, ürünleri sunmak için kullanılıyor.

Tavandan sarkan hava kabarcıklı örtüler, mekândaki serbestliği ve değişkenliği yansıtıyor. Pencerenin arkasında yer alan üç tanesi ise serginin algısını bozarken, tabelaların arka tarafını gösteriyor ve akşamları sokağa pembe bir ışık yayıyor. Hava kabarcıklı örtü şeritleri az ya da çok açılabiliyor, satılan nesnelerin ambalajlanması için kesilebiliyor. Zemindeki çakıl örtü rastgele düzenlendi. Örtünün yayılışı, ziyaretçinin her geçişi ile değişiyor mekan içindeki değişkenliği bir kez daha vurguluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın