Manço Mimarlık’ın Süleymanpaşa Projesine WA Ödülü

Manço Mimarlık Tarafından tasarlanan Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binası Projesi Dünya Mimarlık Topluluğu (World Architecture Community) ödülünü aldı.

Manço Mimarlık tarafından tasarlanan Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binası projesi gerek jüri gerekse de üyelerin değerlendirmeleri sonucunda İtalya, Yunanistan, Türkiye, Hindistan ve Nijerya’dan mimarların çalışmaları ile birlikte “Tasarlanmış” (Designed) kategorisinde 26. Dönem Dünya Mimarlık Topluluğu (World Architecture Community) WA 10+5+X Ödülü’nü kazananlar arasında yer aldı.

Mimarlık ve şehir plancılığı alanındaki çalışmaları ile uluslar arası tanınırlığa sahip Dr. Mimar Süha Özkan tarafından 2006 yılında kurulan ve onlarca farklı ülkeden binlerce mimar, akademisyen ve mimarlık öğrencisinin yer aldığı World Architecture Community’nin onursal üyeleri arasında Mario Botta, Massimiliano Fuksas, Ken Yeang, Fumihiko Maki, Kenneth Frampton, Doğan Hasol, Mehmet Konuralp, Emre Arolat, Gökhan Avcıoğlu gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen isimleri bulunuyor. Birçok farklı ülkede yer alan tamamlanmış ve tasarım aşamasındaki nitelikli mimari projelerin yılda üç kez, onursal üyeler ve daha önceki ödülleri kazananlardan oluşan jürinin ve topluluk üyelerinin oyları ile seçildiği WA Ödülleri 2008 yılından beri veriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın