Neredeyse Görünmez Okul

ABLM Arquitectos, İspanya'nın Salamanca kentindeki, sanayileşme sürecinden geçen Villares de la Reina belediyesinde, bu süreçle tezat oluşturan renkli bir ilkokul tasarladı.

ABLM’nin tasarladığı okulun alt katı çizgili bir desen yaratan fayanslardan oluşurken, üst katı okulu “neredeyse görünmez” yapan aynalı panellerden oluşuyor.

2.600 metrekarelik bir alanı kaplayan okul binası, kuzey-batı İspanya’da yer alan şehrin banliyösündeki, endüstriyel alana dönüşmekte olan Villares de la Reina Belediyesi’nde yer alıyor.

Kompozit alüminyumdan yapılan aynalı panellerle kaplı olan üst kat, çevresinin görüntüsünü yansıtarak, binanın ölçeğini görsel olarak küçülten bir illüzyon yaratıyor. Canlı renklerin kullanıldığı seramiklerle kaplı cephe, zemin kattaki oyun aranlarının çevresini sarıyor. Seramik kaplamanın pembeden bordoya, bordodan yeşile uzanan renkleri, okula gelen her bir çocuğun bireyselliğini sembolize ediyor.

Dışarı doğru devam eden ve girişin üzerini örten gölgeliğin altında yer alan bölüm, üst kattakiyle aynı olan aynalı kaplamasıyla, alt cephenin çizgili desenini gölgeliğin tavanına yansıtıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın