Barselona Pavyonu Şimdi Bembeyaz

Mimarlar Anna ve Eugeni Bach, Barselona Pavyonu'nu yeniden yorumlayarak 1:1 ölçekli bir makete dönüştürdü.

Mies van der Rohe Vakfı, periyodik olarak sanatçıları ve mimarları pavyona davet ederek onları yeni perspektifler aramaya çağırıyor. Yenilikçi sanatsal ve mimari üretim için bir ilham ve deneme alanı ortaya koyuyor. SANAA, Jeff Wall, Ai Wei Wei, Enric Miralles, André Jaque ve Antoni Muntadas’ın ardından bu yıl da mimarlar Anna ve Eugeni Bach, “Mies missing materiality” projesiyle Mies van der Rohe Pavyonu’nu yeniden yorumluyorlar.

Proje, pavyonun tüm yüzeylerini aynı beyaz malzeme ile kaplayarak onu bir maket haline getiriyor. Bu müdahale hem orijinal çalışmanın hem de pavyonun yeniden yapılanmasını temsil ediyor. Pavyon, 11 gün boyunca, modern mimaride en uzun süre ayakta duran geçici pavyonun 1: 1 ölçekli maketine dönüşecek.

Mimar ve akademisyen Juhani Pallasmaa, müdahaleyi hatıralar, referanslar ve çapraz referanslar açısından çok zengin bulduğunu aktarıyor.

Pavyon, 8 Kasım’da başlayan çalışmalarla kademeli olarak yeni vinil malzeme ile kaplanmaya ve bir maket haline gelmeye başladı ve 16 Kasım’da yeni beyaz haliyle, ziyaretçilerin görüşüne açıldı.

Sergi, 27 Kasım’a kadar ziyaretçiye açık olacak ve 27 Kasım’da beyaz vinil kaplamaların sökülmesiye Mies van der Rohe’nin Barselona Pavyonu, tekrar orijinal görünümüne kavuşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın