Kepez Belediyesi’den Dokuma Fikir Proje Yarışması

Kepez Belediyesi, Dokuma alanı için Fikir Proje Yarışması düzenliyor. Yarışmaya başvurular 15 Aralık’ta başlayacak.

Kepez Belediyesi, Dokuma’nın 253 bin 388 metrekarelik alanı için Fikir Proje Yarışması düzenliyor. Yarışmaya başvurular 15 Aralık’ta başlayacak. Son katılım tarihi ise 5 Mart 2018. Yarışmada 5 ayrı esere 30’ar bin lira para ödülü verilecek.

Yarışmanın konusu, Dokuma alanının mevcutta kentsel ve bölgesel iş merkezi kullanım kararı bulunan 27718/1 nolu parselinde önerilecek yeni plan kararları, kentsel ve mimari çözümler ve peyzaj tasarımıyla Dokuma alanın tarihi mirasıyla bütünleşmesi, kentle ilişkilerinin yeniden kurulması ve alanın bütünleşik ve sürdürülebilir olarak kent yaşamına kazandırılması yönelik fikirlerin geliştirilmesi olarak ifade edildi.

Yarışmasının amacının ise, Dokuma alanının Kepez ve Antalya kent yaşamına katacağı değerlerin araştırılması, kentin bütünü ve çevresiyle ilişkileri kurulmuş, kentin sosyal ve kültürel kimliğine katkı sağlayacak tasarımları yansıtan, açık ve yeşil alanlar ile insan ve doğa ilişkilerini ön plana çıkaran, şehircilik, mimarlık, peyzaj mimarlığı ile çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, güzel sanatları teşvik eden özgün öneriler geliştiren fikirlerin elde edilmesi olduğu belirtildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın