Var Olana Eklemlenen Bir Müze

BBK Architekten tarafından tasarlanan, kale mimarisine eklemlenen yeni binalarda, müze, sergi alanı, mağaza ve kafe gibi mekanlar bulunuyor.

İsviçre’nin Grabs bölgesinde yer alan, ulusal öneme sahip Werdenberg Kalesi, 2013-2015 yılları arasında önemli yenileme çalışmaları geçirmiş.

Sergi alanlarının eksiksiz bir şekilde yeniden tasarlanabilmesi için mevcut müze binasında bulunan sabit eşyalar ortadan kaldırılmış.

Kale duvarları ile çevrelenen avlunun içinde, ziyaretçi giriş alanının yanı sıra, bir mağaza ve kafenin de yer aldığı, pavyonu anımsatan 58 metrekarelik bir resepsiyon yapısı bulunuyor.

Avluyu çevreleyen taş duvarlarda oluşturulan bir nişe inşa edilen yeni strüktürün, eklemlendiği yapının tarihsel karakterine saygılı bir şekilde kendi karakteristik özelliklerinin vurgulanması hedeflenmiş.

“Strickbau” olarak bilinen geleneksel ahşap konstrüksiyon tekniği kullanılarak inşa edilen masif duvarlar, iç mekandan gözlemlenebilen ahşap çatı strüktürü ile birleşerek geleneksel bir mimari form üretiyor. Eskiden atların barındığı ikinci ek yapı, resepsiyon birimlerine eşlik edecek ofis ve teknik hacim fonksiyonlarının yer alacağı şekilde yenilenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın