Londra’da Ağaçların Arasında Bir Yüzme Havuzu

Ahşap malzeme kullanımının öne çıktığı proje, kullanıcılarına keyifli bir yüzme deneyimi sunuyor.

Ödüllü mimar HawkinsBrown tarafından tasarlanan proje, değişen durumlara karşı çok amaçlı bir kullanım sunuyor. Havuz 25 metre uzunluğunda ve 6 kulvara sahip.

Yeni havuz, sürdürülebilirlik teması kapsamında son teknoloji ahşap kullanımını ve arazi dışı üretim yöntemlerini tercih ediyor.

Proje, 2014’te yangın sonucu hasar gören okulun eski havuz binasının yerinde bulunuyor. Kampüsün doğu-batı doğrultusunda yer alan mevcut spor tesislerinin yanına yerleşiyor.

İngiltere’nin başarılı inşaat firmalarından Gilbert-Ash’in öncülüğünde tamamlanan projede, çapraz laminat kereste (CLT) ve tutkal kaplı katmanlı keresteler (glulam) ile çerçeveler oluşturuluyor. Bu yöntem, proje sürecinde son derece hızlı, verimli ve karbon nötr bir üretim sunuyor. Kullanılan ahşap malzeme aynı zamanda korozyona karşı dayanıklı ve ısı yalıtımı sağlıyor.

Havuz salonunda bulunan yapısal açıdan etkileyici çatı geometrisi dinamik bir alan yaratıyor. İç mekanda kullanılan ahşap malzeme ise yüzme aktivitesi için uygun atmosferi oluşturuyor.

Malzeme tercihi ve uygulanan inşaat teknikleri, yapının bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmasına izin vermiş. Yeni yüzme havuzu binası, okul için oluşturulan dört aşamalı planın ikinci ayağını oluşturuyor. Daha sonraki aşamalarda ise yeni bir oyun alanı ve peyzaj düzenlemelerinin tamamlanması için çalışmalar yapılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın