Shigeru Ban’dan Dünyanın En Yüksek Hibrit Ahşap Binası

Japon mimar Shigeru Ban’ın Vancouver için tasarladığı, tamamlandığında dünyanın en yüksek hibrit ahşap binası olacak Terrace House’a dair detaylı görseller paylaşıldı.

Shigeru Ban Architects tarafından tasarlanan yapının yüksekliğinin yetmiş bir metreyi bulması bekleniyor. Projenin geliştirici ortağı Port Living’e göre bu durum, Terrace House’u “dünyanın en yüksek hibrit ahşap yapısı” yapacak.

Yapıda bulunan dairelerin neredeyse yarısı, bulunduğu katı tamamen kaplayacak. Binanın alt kısmındaki dairelerin teraslar ile çevrelenmesi sayesinde, Terrace House’un komşu olacağı, Kanadalı mimar Arthur Erickson tarafından tasarlanmış Evergreen Binası ile görsel uyum yakalanmış olacak.

Yukarı çıkıldıkça ahşap strüktürün daralıyor olmasından ötürü üç apartman dairesi, yapının en üstteki yedi katında dağılım gösterecek.

Port Living CEO’su Macario Reyes’e göre Terrace House, modern kalkınmanın zirvesi olacak ve dünyanın en büyük konut yapıları arasında göze çarpan bir çalışma olarak ortaya çıkacak:

Shigeru Ban ve ekibinin detaylar üzerinde gösterdiği dikkat benzersizdir ve bu, buradaki evlerin her birinin Vancouver’daki diğer evlere kıyasla kendine özgü olmasını sağlamıştır.

Alt katlardaki dairelerde oturma odası, yatak odası ve banyolardan dışarı açılan geniş sürgülü cam kapılar, ev sahiplerini şehir ve dağ manzaraları ile buluşturacak. Mutfak tesisatında cilalı krom ve paslanmaz çelik kullanılacak. Üstü mermerden ada tezgaha, daha resmi yemekler için bir ahşap masa ve sandalyeler eşlik edecek. Banyolar tamamen beyaz olacak, yatak odalarında ahşap doğrama gömme dolaplar ve “spa esintili ebeveyn banyoları” bulunacak.

Üst katta yer alan dairelerde, ayrıntılar biraz daha farklı olarak ele alınacak ve Britanya Kolumbiyası’nın Kootenay bölgesindeki ormanlardan tedarik edilen Duglas göknarı kullanılarak inşa edilecek ahşap strüktür açığa çıkarılacak.

Kış bahçeleri bu konutların önünde, çatı eğiminin altında bulunan kapalı teraslarda yer alacak. Bu alanlar, geliştiricilerinin “öncü bir tasarım” olarak tanımladığı, motorlu cam sürme paneller ile örtülecek.

Fiyatlarının üç milyon dolardan başlayacağı öngörülen lüks konutlar, iç mekandaki sanat eserlerini güneş ışığının yaratacağı olası hasarlardan korumak için seçilen özel camlarla, akıllı ev sistemi ve yerden ısıtma ve soğutma sistemleri ile donatılacak.

Terrace House, yirmi dairenin de ayrı birer sanat eseri olabilmesi için Shigeru Ban’ın ikonik tasarım kodları üzerinden gidilerek, dikkatli bir şekilde planlandı ve uygulandı.

2020’de tamamlanması beklenen bina, Shigeru Ban’ın şimdiye kadar yapmış olduğu en yüksek yapı olacak. Yapı aynı zamanda, mimarın Kanada’daki ilk projesi.

Etiketler

Bir yanıt yazın