İtalya’da Bir Bağ Evi

Bergmeisterwolf Architekten tarafından tasarlanan, yıkanmış beton cepheye sahip yapı, bağların arasında etkileyici bir şekilde yükseliyor.

Monolitik yapı, 19. yüzyılda sağlık merkezi olarak tercih edilen ve geleneksel şarap yetiştirme bölgesinde yer alan küçük bir kasabada, Neustift Manastırı’nın üzerindeki bir tepede bulunuyor. Orijinal bir çiftlik evinin yanındaki yapı topoğrafyaya oturarak çevresindeki peyzaja katılıyor.

Fotoğraf: Leonard Angerer

Uzun yapıdaki katlanma, korunaklı bir iç avlu oluşturuyor. Etkileyici bir panoramik manzaraya sahip çatı terasına cömert bir merdiven ile ulaşılıyor. Üst katın cephesinde, loca işlevi gören bir kesik bulunuyor. Büyük ölçüde cam ile kaplı zemin kat, açık terasa ve yüzme havuzuna bakıyor.


Fotoğraf: Gustav Willeit

Yapının cephesi yıkanmış beton. Yapının eğik olarak yerleştirilmiş kısmı, üzüm bağlarında bulunan tipik küçük kulübelerdekine benzer bir rustik doğal taş cepheye sahip. Dış cephenin aksine, beton iç mekan yapı elemanları pürüzsüz bir yüze sunuyor. Öte yandan, iç duvarlar, büyük oranda ahşap ile kaplanmış, duvarlara belli bir süs kalitesi veren belirgin bir dokuya sahip.

Fotoğraf: Lukas Schaller

Fotoğraf: Lukas Schaller

Fotoğraf: Lukas Schaller

Fotoğraf: Lukas Schaller

Etiketler

Bir yanıt yazın