2017’de En Çok İlgi Gören Yarışmalar

2017 yılında açılan 24 mimari yarışmadan en çok ilgi gören 5'ini derledik.

2017 yılında, Türkiye’de 24 adet mimari yarışma açıldı. Bu yarışmalar arasından, en çok okunan ve yorumlarda en çok tartışılan yarışma ilanı, sonuç ilanı haberlerini; ödüllü proje yayınlarını göz önünde bulundurarak 5 yarışmayı derledik.

Merzifon Belediyesi İş ve Yaşam Merkezi Mimari Proje Yarışması


1. ödül alan proje

11 Ağustos 2017’de ilan edilen yarışmanın sonuçları 17 Kasım 2017’de açıklandı. Yarışmada 1. ödülü, Burak Mangut, Hasan Murad Adalı, Burak Çıkrıkçı ve Kurtuluş Atasever’in oluşturduğu ekip aldı. Arkitera.com’da toplamda 69 yarışma projesinin yayınlanması, 2017’nin en çok okunan yarışma ilanı olması ve ödül alan projelerin çok sayıda yorum alması sebebiyle, bu senenin en çok konuşulan yarışmalardan biri oldu. En çok tartışılan konulardan birisi, birinci ödülü alan projede jürinin “yarışma alanı sınır ihlalini dikkate almış olmaması” iddiasıydı.

Ahlat Gençlik Kampı Mimari Proje Yarışması


1. ödül alan proje

16 Mayıs 2017’de ilan edilen yarışmanın sonuçları 22 Ağustos 2017’de açıklandı. 1. ödülü, Cihan Sevindik ve ve Akın Akay Akıncı’nın yürütücülüğündeki ekip aldı. Arkitera.com’da toplamda 21 projenin yayınlandığı yarışma en çok okunan yarışma ilanı, sonucu ve projeye sahip ilk beş yarışmadan birisi olmasının yanı sıra; Ömer Yılmaz’ın jüri üyeliğinden istifası ile gündeme geldi.

Bunun yanı sıra yarışma, Bitlis Valiliği İl Özel İdaresi’nin, Nemrut Kalderası Seyir Noktaları Mimari Proje Yarışması’nın iptalinin ardından düzenledikleri bu yarışmayı da iptal edip etmeyeceklerine dair şüpheler ve kurumun yarışmayı iptal etmeyeceğine dair açıklamasıyla da gündeme geldi.

Bursa Osmangazi Belediyesi Çekirge Meydanı Mimari, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Tasarımı Proje Yarışması


1. ödül alan proje

31 Ocak 2017’de ilan edilen ve iki aşamalı olarak düzenlenen yarışmanın ilk aşaması 13 Nisan 2017’de, ikinci aşaması 20 Haziran 2017’de sonuçlandı. 1. ödülü, Hayrettin Günç, Erdem Tüzün, Elif Tan ve Filiz Savatlı’nın yürütücü olduğu ekip aldı. Arkitera.com’da toplamda 8 projenin yayınlandığı yarışma, iki aşamadan oluşması, bir kamusal alan tasarımı yarışması olmasıyla ilgi çekerken, şartnamesi ve ödül dağılımı eleştirilmişti (Bkz. yarışma ilan haberine gelen yorumlar).

Süleymanpaşa Belediye Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması


1. ödül alan proje

17 Mayıs 2017’de ilan edilen yarışmanın sonuçları 20 Eylül 2017’de açıklandı. Toplamda 84 projenin katıldığı yarışmada 1. ödülü, Fırat Doğan, Burcu Kırcan Doğan, Yasemin Güler ve Volkan Yaltıraklı’dan oluşan ekip kazandı.

Uzundere Cemevi Sosyokültürel Merkez Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması


Uzundere Cemevi Sosyokültürel Merkez

20 Ekim’de ilan edilen yarışma, 2017’de katılım sayısının en yüksek olduğu yarışma oldu. Toplamda 135 projenin başvurduğu projenin sonuçları 29 Aralık 2017’de açıklanacak. Yarışmaya olan yoğun katılım talebinin yanı sıra, Nevzat Sayın’ın yarışmanın iki aşamalıdan tek aşamaya düşürülmesini takiben jüri üyeliğinden ayrılışı da yarışmayı gündeme taşıdı.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın