2017’nin Dikkat Çeken Haberleri

2017'de Arkitera.com'da en çok hangi haberleri okuduk?

Yıl boyunca toplam 1544 haber yapmışız. Geride bırakmak üzere olduğumuz yılın okuyucularımız tarafından en çok ilgi gören 5 haberini sizler için derledik. Bakalım 2017’de neler olmuş?

Harvard’dan Ücretsiz Online Mimarlık Kursu

Harvard Tasarım Okulu, The Architectural Imagination isimli ücretsiz, online bir kurs açtı. Kurs kapsamında, mimarlığın, teknik başarının yanında kültürel bir ifade olarak nasıl okunması gerektiğine odaklanıldı. 10 hafta boyunca, mimarlığın, bir kültürün karmaşık arzularını nasıl ifade ettiği, onlara nasıl aracılık ettiği ve onunla nasıl bütünleştiği, tarihteki önemli örnekler üzerinden incelendi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Değişti

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği”, 03 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği”ni değiştirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taslak metin hazırlanmış, 23 Mart 2017 tarihinde görüşe açılmıştı. Yönetmeliğin taslağı TMMOB Mimarlar Odası tarafından “hızlı ve çok sayıda yapı üretimini kolaylaştırmaya odaklı, planlama ve mimarlık kültürünü yok sayan, imar plan tadilatlarını kalıcılaştırarak özendiren, kamusal alanları daraltan, araç odaklı ulaşım altyapısı öngören, nitelikli ve özgün mesleki hizmetlerin kullanıcıya erişimini kısıtlayan ve mesleki hak ve yetkileri sınırlandıran bir yapılaşma süreci tariflediği” için eleştirilmişti.

15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nin Mimarı Tasarımına Dair Detayları Paylaştı

15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nin mimarı olan Serkan Akın yaptığı tasarımının detaylarını Twitter adresi üzerinden paylaştı. Serkan Akın, tasarım aşamasından üretim aşamasına kadar olan süreci özetlediği Twitter paylaşımlarını buradan okuyabilirsiniz.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2016 İçin Seçilen Projeler Belli Oldu

Yerli veya yabancı tasarımcılar tarafından, son bir yılda üretilen yapılardan oluşan bir seçki sunmayı amaçlayan mimarlık yıllığı, her yıl, şartname ile yapılacak çağrıya gelen başvurular arasından seçilerek oluşturuluyor. Zafer Akay, Sibel Bozdoğan, Müge Cengizkan, Erdem Ceylan ve Özlem Erdoğdu Erkarslan’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen 140 proje arasından 49 tanesi yıllığa girmeye uygun bulundu.

Atatürk Kültür Merkezi’nin Yeni Projesi Tanıtıldı

Yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) projesinin tanıtımı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın