Assemble İlk Projesi: “Benzin İstasyonunun Sinema Salonuna Dönüşümü”

Assemble ekibinin ilk projesi olan Cineroleum, Londra Clerkenwell Road'daki bir benzin istasyonunu sinemaya dönüştürmeyi amaçlayan bir projeydi.

Proje, aynı zamanda, İngiltere’deki 4.000 adet boş benzin istasyonunun yeniden kullanım potansiyeline yönelik bir deneydi.

Ön avludan sarkan süslü bir perde ile çevrelenen Cineroleum, sinemanın altın çağında seyirciyi karşılayan iç mekanları çağrıştırıyordu. Sinematik görüntünün klasik unsurları ucuz, geri dönüştürülmüş ve bağışlanan malzemelerle yeniden tasarlandı.


Koltukların yapımı


Perdenin yapımı

Açılan kapanan koltuklar iskele panolarından, perde ise çatı malzemesinden yapıldı. Bunların hepsi, yüzlerce gönüllü tarafından deneme-yanılma yöntemiyle kollektif bir şekilde sahada inşa edildi.

Oldukça yoğun bir caddeden sadece bir perde ile ayrılan sinema salonu oditoryumda ayrı bir deneyim sunarken yoldan geçenler için ise sosyal bir deney oldu.

Assemble Konferansı

Assemble’ın kurucu üyelerinden Maria Lisogorskaya ve Louis Schulz Herkes İçin Mimarlık ile beraber yürütecekleri 2 günlük atölye çalışmasının ardından 12 Mayıs tarihinde saat 13:00’da 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında bir de konferans verecek. Etkinliğe katılmak için http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/visitor/yapi-turkeybuild-online-registration.aspx adresinden 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kayıt olunması zorunlu. Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/Etkinlikler/landing.aspx adresinden detaylı bilgi alınabilir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın