“Coexist: Rethinking Zoos” Yarışması Sonuçlandı

Hayvanat bahçelerini yeniden düşünen yarışmada dereceye giren ekipler arasında Türkiye'den bir ekip de yer aldı.

Hayvanat bahçelerindeki hayvanların hapis tutulduğu koşulların her geçen gün daha fazla sorgulandığı günümüzde, hayvanat bahçelerinin kökten dönüşüm geçireceği bir zaman diliminde olduğumuz savını ortaya atan yarışmanın kazananları belli oldu.

İlanını Arkitera’dan duyurduğumuz “Coexist: Rethinking Zoos” yarışmasında dereceye giren ekiplerden biri de Türkiye’den oldu. Pınar Kesim Aktaş, Mehmet Cemil Aktaş, Ekin Şeker ve Nergis Aşar’dan oluşan caps. ekibinin projesi LIMIT, 40 ülkeden katılımcının proje teslimi yaptığı yarışmada 3.lük ödülünü aldı.

Hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi kadar insanlar ile ilişki kurma şekillerinin de dönüşmesi üzerine fikir üreten projelerde, hayvanların sınırlandırılmış alanlar içinde tutulmaları yerine serbest dolaşmaları fikri öne çıkıyor. Önerilen daha radikal fikirler arasında, hayvanlar yerine simülasyonların ve 3d basılmış temsillerin olduğu bahçeler de bulunuyor. Projelerin çoğunda, hayvanlar için önerilen yaşam alanları, insanlar için sanat, tarih ve dinlenme mekanı gibi işlevlerle beraber tasarlanıyor.

Birincilik Ödülü 

Birincilik ödülü: RE-HABITAT
WORAWUT OER-AREEMITR, CHANAKARN ASSAVASIRISILP, THAKAN NAVAPAKPILAI, BEMJAMA PRASERTPAN
BANGKOK, THAILAND

İkincilik Ödülü

İkincilik Ödülü: THIS IS NOT A ZOO
ELIAS VOGEL, ESTELLE FILLIAT
PARIS, FRANCE

Üçüncülük Ödülü


Üçüncülük Ödülü: LIMIT
PROJE OFİSİ: caps.
PINAR KESIM AKTAŞ, MEHMET CEMIL AKTAŞ, EKIN ŞEKER, NERGIS AŞAR
ISTANBUL, TURKEY

yarışmaya ve kazanlara dair daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın