Olafur Eliasson ve Ekibi İlk Mimari Projesini Tasarladı: Fjordenhus

Danimarkalı sanatçı Olafur Eliasson ve mimar ortağı Sebastian Behmann tarafından kurulan stüdyonun tasarladığı Fjordenhus, KIRK KAPITAL şirketinin idari merkezi olarak kullanılacak.

Fjordenhus (Fiyort Evi) olarak adlandırılan yapı KIRK KAPITAL şirketinin yeni merkezi olarak hizmet verecek. Eliasson tarafından tasarlanan mekan, sanatçının kendi yerleştirmeleri ve özel tasarım mobilya ve aydınlatmalarını da içeriyor.

Sudan yükselen Fjordenhus, Vejle fiyordu ile Jutland Yarımadası’nın gelişmekte olan ekonomik merkezlerinden biri olan Vejle şehir merkezi arasındaki bağlantıyı kuruyor. Eliasson ve onun uzun zamandır ortağı olan mimar Sebastian Behmann tarafından tasarlanan proje, Studio Other Spaces (SOS)’in ilk projesi.

Eliasson ve ekibi, yapının liman ile olan ilişkisini kuran, halka açık, çift kat yükseklikte bir giriş tasarlamış. Görüntüleme platformları ve Eliasson’un sanat işlerinin yapının etrafındaki peyzaj ile kurduğu bağlantının sürekli değişen çevre ile diyalog içinde olmasına özen gösterilmiş.

Dört tane kesişen silindirden oluşan ve yerden 28 metre yükselen KIRK KAPITAL binası, yuvarlatılmış negatif hacimler, karmaşık kavisli özel camlı tuğla cepheler, dairesel ve eliptik formlar, burgu şekilli duvarlar ve parabolik kemerlerden oluşuyor. Bu benzersiz kentsel ortamda yer alan bina, Vejleliler için hem günümüzdeki hem de gelecekteki merkezi olmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın