“LEGO House” Belgesel Haline Getirildi

"LEGO House - Home of the Brick" belgeseli, izleyicileri LEGO House'un konsept, tasarım, inşaat ve açılış süreçleri arasında bir gezintiye çıkarıyor.

Netflix üzerinden izlenebilen belgesel, proje boyunca karşılaşılan zorluklara ışık tutarken; Bjarke Ingels de dahil olmak üzere, projeye katkıda bulunan kişilerin düşünceleri ve bu düşüncelerin projeye yansımaları hakkında izleyenlere fikir veriyor. 

Belgeselde, LEGO markasının tarihi, vizyonu ve şirket yöneticilerinin LEGO House‘a yükledikleri önem gösteriliyor. Bununla beraber, Bjarke Ingels ile yapılan röportaj serilerinde Ingels, kendi kariyer gelişiminde LEGO’nun yerini anlatıyor. 


Danimarka’nın Billund kentinde inşa edilen ve 2017 yılında tamamlanan LEGO House, klasik LEGO tuğlasını oyuncak ölçeğinden insan ölçeğine getiriyor, kamusal alanlar ve sergi alanları oluşturuyor. 12.000 m²’lik bir alan kaplayan proje, renk kodlu uygulama birimlerine, üç restorana, bir LEGO mağazasına, bir konferans merkezine ve LEGO Meydanı olarak bilinen 2000 metrekarelik bir kamusal alana ev sahipliği yapıyor.  

Etiketler

Bir yanıt yazın