Öğrenciler ile Profesyoneller, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde Bir Araya Geldi

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, mezuniyetlerine bir sene kalan öğrencileri için kapsamlı bir etkinlik programı düzenleyip, sektör ile öğrencilerini buluşturdu.

Yenilikçi ve özgün bir model ile eğitim alan öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından sahip olacakları donanım ile ilgili bilgi vermek ve sektörün eğitimden beklentilerini tartışmak amacıyla “Mezuniyete ‘1’ Kala” adı ile düzenlenen sektör toplantısında İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin üç yıllık geçmişi anlatıldı. İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, nasıl bir eğitim modeli ile öğrencileri yetiştirdiklerini anlattı. Tasarım, Tarih, Kültür ve Sanat, Malzeme ve Teknoloji, Meslek Pratiği, Proje Yönetimi ve Yasal Sorumluluklar, Çevre, Yapı ve İnsan Sağlığı başlıkları altında toplanan beş temel uzmanlık alanı baz alınarak hazırlanan eğitim modeli ve bu modelin önemini vurgulayan Dikbaş, daha öğrencilik döneminden gerek Belediyeler, gerekse sektörel iş birlikleri ile öğrencilere gerçek uygulamalar yaptırdıklarını anlattı. Fakültenin BIM sistemi üzerinde durduğunu ve öğrencilerin mezun olduklarında bilgisayar destekli tasarım araçları ile de donatıldıklarının altını çizdi.

Sunum sırasında, fakülte kapsamındaki yüksek lisans ve doktora programları hakkında da bilgiler verildi. Sektörden paydaşlar ile öğrencilerin bir araya geldiği etkinlikte, öğrenciler tarafından üç yılda üretilen çalışmalar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sektörün önde gelen mimari büroları, inşaat firması temsilcileri, tasarımcılar ve iş insanları, üretilen projeler hakkında bizzat öğrencilerden bilgi aldılar. 

Sergi sonrası etkinliğin ikinci bölümünde bir panel çerçevesinde “Sektörün öğrencilerden bekledikleri” konuşuldu. Moderatörlüğünü Mimar Heval Zeliha Yüksel’in yaptığı panelde Aydan Volkan, Melkan Gürsel, Sibel Dalokay, Banu Uçak, Ayşe Hasol, Hatice Armağan ve Fatih Karaca konuşmacı olarak katıldılar. Panelistlere öğrencilerin kaygı duyduğu konulardan derlenen güncel sorular yöneltildi. İzleyenler arasında bulunan akademisyenler, kamu görevlileri, diğer mimari büro sahipleri de panele katılım gösterip öğrencilere tavsiyelerde bulundular.

Bu etkinlik ile İstanbul Medipol Üniversitesi; iş hayatına atılacak mimar, iç mimar, endüstri ürünleri tasarımcısı adayları ve sektörün paydaşlarını bir araya getirerek eğitim hayatı ve sonrasında karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm üretebilmek için fikir alışverişinde bulunmalarını ve olası iş imkanları için fırsat yakalamalarını sağladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın