Eski Endüstri Yerleşkesine Şeker Fabrikası Temalı Oyun Alanı

Brooklyn, Williamsburg’daki yeni Domino Park, New York’taki en çarpıcı ve yenilikçi oyun alanlarından biri.

Sanatçı Mark Reigelman tarafından tasarlanan Domino Park Oyun Alanı, 2004’de hizmet vermeyi durduran Domino Sugar Refinery fabrikasının tarihini günümüze taşıyor. Dünyanın en büyük şeker fabrikası olan Domino, 20. yüzyılda Williamsburg’un gelişiminde önemli bir katalizör görevi görüyor. Domino Park Oyun Alanı, çocukları şeker üretim sürecinin eğlenceli dolu bir temsili aracılığıyla mekanın tarihine saygı gösteriyor.

Oyun alanı Şeker Kamışı Kabini, Tatlı Su Ambarı ve Şeker Küpü olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Bu bölümler şekerin kesilip endüstriyel kabinden atılmasını, tatlı su şuruplarında filtrelenmesini ve mükemmel şekilde rafine edilmiş ham şeker olarak sistemden çıkarılmasını tasvir ediyor.

Korunan endüstriyel eserler ve sitedeki elemanlar ile bağlantı kurabilmek amacıyla oyun alanındaki canlı sarı, turkuaz, yeşil ve fırçalanmış metal renkler kullanılarak orijinal fabrika paleti yansıtılıyor. Fabrika zeminlerinden toplanılarak yeniden kullanılan ahşap, alan boyunca dağılmış olan orijinal fabrika eserlerinden çıkan parlak renkli valf jantların yanı sıra yükseltilmiş kabinin ön cephesinde ortaya çıkıyor. Üç ana yapı, yükseltilmiş bir kabin, yükselen bir silo ve paslanmaz çelik kızaklar ile birlikte bir endüstriyel konteyner, orijinal fabrikanın karmaşık mimarisini ve altyapısını anımsatıyor.

Domino Park Oyun Alanı, endüstriyel çağın şeker rafine işlemlerinden ve eski Domino fabrikası alanının inanılmaz yaratıcılığından esinleniyor. Oyun alanı, şekere övgüde bulunmuyor; fiziksel aktiviteyi, sosyal katılımı ve Domino Sahili’nin eşsiz tarihini hatırlatan endüstriyel altyapıyı yansıtmayı amaçlıyor. Şekerli bir renk paleti, dinamik grafikler ve endüstriyel görsel anlatım ile Domino Park Oyun Alanı, çocuklar ve yetişkinlerdeki maceraperest ruhu ateşliyor.

Çeyrek mil uzunluğundaki Domino Park, New York’un ikonik endüstriyel sahil alanlarından birinin tarihini yansıtan Williamsburg Köprüsü’nün hemen kuzeyinde bulunan, halka açık bir park. Park, High Line’ın önde gelen tasarımcıları olan peyzaj mimarlık firması James Corner Field Operations ile ortaklaşa tasarlanıyor. Parkın en yüksek noktası, Manhattan silüeti, Williamsburg ve Manhattan Köprüleri ile Domino Park’ın geri kalanının eşsiz manzaralarını sunuyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın