Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi Temsil Edecek HousEmotion, Tepta ile Aydınlanıyor

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve geçtiğimiz Nisan ayında Milano’da sergilenen HousEmotion yerleştirmesi, Eylül ayında açılacak Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Londra Tasarım Bienali 4-23 Eylül tarihleri arasında yapılıyor. Dördüncü kez Londra’da konuk olan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın HousEmotion yerleştirmesi ise bienal süresince SomersetHouse’un avlusunda izleyicilerle buluşacak.

İlk olarak Nisan ayında Milano Tasarım Haftası’nda sergilenen yerleştirme TEPTA ile aydınlanırken, Nurus katkıları ile hayata geçirilmişti. Farklı uzunluklardaki 361 adet metal boru üzerinde 9812 adet M/60 – 3000K şerit LED’in, kullanıldığı bu enstalasyon için tüm aydınlatma sistemi günler süren bir çalışma ile tek tek yerleştirildi. Aydınlatmanın teknik donanımı, dış mekan koşullarına uygun olarak sağlandı. TEPTA, eserin kurulum sürecinde de süpervizyon hizmeti sağladı. Londra’da gerçekleşecek ikinci yerleştirme için de, tüm sistem verilen standartlara göre revize edildi ve yine günler süren çalışmalarla önce Türkiye’de demo sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın