“Envanter” Şehrin Manzaraları

Fotogrametri yöntemini kullanarak şehir üzerinde oyunlar oynayan işleriyle tanıdığımız Oddviz'in yeni sergisi "envanter" Art On İstanbul'da açıldı.

Oddviz kolektifinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı “envanter” serisi, kamusal mekanın ve şehir mobilyalarının “gündelik” karakterini sıyırıp, görüntülediği envanteri bir obje olarak yeniden kullanıma sokuyor. Kent içerisinde işlevsel olan her bir eleman, işlevinden sıyrılıp yeni bir kurgusal peyzajın parçasına dönüşüyor.

Oddviz’in İstanbul, Berlin, Venedik ve New York’ta fotogrametri tekniği ile görüntülediği sokak mobilyaları, bilgisayar ortamında kurgulanmış 3 boyutlu bir evrende yeniden gerçeklik kazanıyor. Venedik’teki her bir kuyu ve çeşme, kuyular ve çeşmelerden ibaret bir sokağa dönüşüyor; Manhattan’ın ölçek değiştiren taksimetreleri, posta kutuları ve yangın muslukları bağımsızlıklarını ilan ediyor. Şehirden toplanan malzeme, “envanter” olmaktan çıkıp görüntüyü ele geçiriyor.

Çağrı Taşkın, Erdal İnci ve Serkan Kaptan tarafından kurulan ilk solo sergisini 2017 yılında gerçekleştiren kolektifin “Envanter” sergisi 11 Eylül – 20 Ekim 2018 tarihleri arasında Art On İstanbul’da görebilirsiniz. Kolektifin diğer işlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın