Film Yönetmeni Luca Guadagnino’nun Gönlünde Yatan Meslek İç Mimarlık

"Call Me by Your Name" ve Kasım ayında vizyona girecek Suspiria filmlerinin yönetmeni Luca Guadagnino'nun gönlünde yatan meslek iç mimarlık.

Como Gölü kıyısındaki 19. yüzyıldan kalma La Filanda isimli eski bir ipek dokuma fabrikası, bir süredir lüks ürünlerin satıldığı Yoox Net-a-Porter’ın sahibi Federico Marchetti’nin yeni evi. “Kimsenin bilmediği güzel birşeye sahip olmanın daha ilginç olduğunu hissettik,” diyen Marchetti, geçtiğimiz dört yıl boyunca, kendisi ve hayat arkadaşı Kerry Olsen göl kıyısına yayılan bu özel hafta sonu sığınağını inşa etmeye kendilerini adamışlar.

Bu işi yaparken, yanlarına her zaman iç mimar olmak isteyen film yönetmeni Luca Guadagnino’yu almışlar. Marchetti, 2016 yılında “Call Me by Your Name” filminin setini ziyaret ettiğinde, mimar Giulio Ghirardi ile evlerinde iş birliği yapmayı önermiş.

Guadagnino, bir sonraki filmi ön prodüksiyonda olmasına rağmen bu teklifi kabul etmiş.

Marchetti ve Olsen, film setlerini katmanlı, ince detaylarıyla unutulmaz kılan yönetmenle uzun zamandır arkadaşlar.

Guadagnino filmlerini genellikle aristokrat ailelere ait villalarda ya da Art Deco döneminden izler taşıyan, İtalya dışında çok az bilinen mekanlarda çekiyor.


Call Me By Your Name filminin çekildiği Lombardiya bölgesindeki 17. yüzyıldan kalma Villa Albergoni

Onun için mekanlar ve çevre en az oyuncu ya da senaryo kadar kritik öneme sahip. Guadagnino, “Bir şeyleri analiz ettiğimde aklıma gelen en önemli şey mekan,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın