“Amacımız, Mimarlık Gündemini, Kültürünü, Mimarlığın Aktörlerini Gelecek Nesillere Aktarmak”

Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor'un 75. bölümünde Celal Abdi Güzer, Pelin Özgen ve Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu.

Cüneyt Özdemir’in programın ilk başında Kaleseramik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Pelin Özgen’e nasıl yola çıktıklarını, neyi hedeflediklerini ve 75. programda hedeflerine ulaşıp ulaşmadığını sordu.

Markamızın sahiplendiği konu arşiv, mimarlık kültürünü arşivlemekti. Bu sebepten dolayı Arkitera’nın ARKIV projesinin 17 yıldır sponsoruyuz. Abdi bey ‘bir projem var , destek olur musunuz?’ dediğinde çok heyecanlandık. Bir araya geldip konuştuğumuzda tam da Kalebodur’un marka DNA’sına uygun bir proje olduğu için de bu projenin içine girelim dedik.

“Hem Bir Gazeteci Hem de Mimarlık Aşığı”

Özdemir, mimarlık hem akademik hayatta, hem de mimarlık pratiğinde aktif birisi olarak tanımladığı Celal Abdi Güzer’e, bu programla neyi anlatmak istediğini sordu. Güzer, hem kurumsal hem de kişisel katkılarından dolayı Pelin Özgen ve mimarlığı merkeze taşıdığı için Cüneyt Özdemir’e teşekkür ederek söze başladı.

Müthiş bir inşaat ve kentleşme faaliyetinin olduğu, bunların sorunlarının üzerimize döndüğü ve yansıdığı bir ortamda bu konunun konuşulması, masaya yatırılması lazım. Ekonomimiz büyük ölçüde inşaata dayanıyor. Yapılar ve kent yüzleşmekten kaçamayacağımız bir yer. Bunun coşkuları da mutlulukları da sorunları da dönüp sonuçta insanlara yansıyor. Herkesin az ya da çok mimarlıkla ilişkisi var. Bu seri de bu nedenle arada kalmış bir durumu temsil ediyor. Hem gündelik yaşamdaki mimarlığa ilgisi olan bazı kişilere, bir yanda da mimarlara, mimarlık öğrencilerine hitap ediyor.

Söyleşinin tamamını aşağıda bulabilirsiniz:

Etiketler

Bir yanıt yazın