Heatherwick Studio Londra’da Eski Sanayi Yapılarını AVM’ye Dönüştürdü: Coal Drops Yard

Heatherwick Studio, Londra'nın kuzeyindeki kömür depolamak ve nakletmek için 1850 yılında inşa edilen iki Viktorya dönemi sanayi binasını alışveriş merkezine dönüştürdü.

Londra’nın kömür ihtiyacını karşılamak için inşa edilen iki katlı kömür depoları artık mağaza ve restoranlara ev sahipliği yapan ve yaya geçidini kapsayan bir alışveriş merkezine dönüştürüldü.

Alışveriş merkezi, King’s Cross’ta son dönemde geliştirilen projelerin en yenisi. Stanton Williams (eski bir ambar binasının Central St Martins için sanat ve tasarım okuluna dönüştürülmesi) ile Wilkinson Eyre’nin son dönemde tamamlanan projeleri (gaz deposunun lüks konuta dönüştürülmesi) arasında duruyor. Bölge aynı zamanda yine Heatherwick Studio ve BIG tarafından tasarlanan Google’ın yeni merkezine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Fotoğraf: Luke Hayes

Eski tuğla binaların birbirlerine doğru esnetilmiş gibi görünmesi için kavisli, bir noktada birbirine değen bir çatı tasarlanmış. Mimarlık ofisinin “öpüşen çatılar” olarak tanımladığı 35 metre genişliğindeki kavisli çatı uzantısı, 19. yüzyıl kalan binaların içine yerleştirilen 52 kolonlu bir çelik strüktürle destekleniyor.


Fotoğraf: Hufton + Crow

Heatherwick Studio, Coal Drops Yard için mümkün olan en iyi tasarımı ve genel düzeni oluşturmak amacıyla alışveriş merkezlerinden geleneksel pazarlara kadar farklı modelleri incelemişler.


Fotoğraf: Luke Hayes

Coal Drops Yard, merkezi bir alanın her iki tarafında doğrusal iki bina içinde düzenlenmiş toplam 9.290 metrekarelik alana yayınlan mağaza ve restoranları kapsıyor. Dükkanların çoğunluğu merkezi yaya yolu boyunca uzanıyor. Merkezi alan zemin katından ya da binaların yanında uzanan iki viyadükten erişilebilecek şekilde düzenlenmiş.

Thomas Heatherwick, Coal Drops Yard büyük ölçüde ofislerden oluşan bu büyük modern gelişme içinde yeni bir buluşma alanı olmasını umuyor ve ekliyor “Bunu yapmak için ilginç bir bina yaratmak önemliydi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın