Battersea Elektrik Santrali’nin Bacasına Cam Asansör

Wilkinson Eyre, Londra Battersea Elektrik Santrali'nin bacalarından birinin içine bir cam asansör tasarladı.

Giles Gilbert Scott tarafından tasarlanan güç istasyonunun yenilenmesi kapsamında Wilkinson Eyre, binanın dört bacasından birinde 109 metre yükselecek bir asansör tasarladı. Asansör en yüksek noktaya ulaştığında 360 derece panoramik Londra manzarası sunacak.

“Baca Asansörü” adı verilen tasarım, Battersea Power Station Development Company tarafından ortaya konan 3 yeni dikkat çeken projeden birisi. Bir diğeri de Art Deco iç mekanıyla “muhteşem ve nadir örnek”lerden birisi olarak adlandırılan kontrol odasının 1.500 kişilik bir etkinlik alanına dönüştürülmesi.

1930’larda inşa edilen Battersea Elektrik Santrali, 1983’te hizmet dışı bırakıldığından beri boştu.

Son 30 yılda arasında alan için pek çok başarısız teklif ve öneri sunulmuştu. Şu anki durumda Rafael Viñoly tarafından tasarlanan 17 hektarlık master plan çerçevesinde, içerisinde BIG’in tasarladığı meydan ile Ian Simpson Architects, dRMM, Gehry Partners ve Foster + Partners tarafından tasarlanan konut projelerinin merkezinde yer alıyor.

Wilkinson Eyre’nin önerisi santral binasını ofisler, mağazalar, konutlardan ve 60 odalı bir otelden oluşan binaya dönüştürecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın