MAD Architects’ten Doğal Peyzajla Bütünleşen Spor Kampüsü

MAD Architects tarafından tasarlanan Çin'in doğu kıyısındaki Quzhou Spor Kampüsü'nün temeli atıldı.

Yaklaşık 700.000 metrekarelik bir alana yayılan projede 30.000 koltuk kapasiteli stadyum, 10.000 koltuk kapasiteli spor salonu, 2.000 koltuk kapasiteli kapalı yüzme havuzu, ulusal spor kompleksi, açık hava sporları alanı, bilim ve teknoloji müzesi, otel, gençlik merkezi ve alışveriş alanları bulunuyor.

Quzhou, derin tarihi kültürü ve doğal manzaraları ile binlerce yıllık tarihe sahip bir şehir. MAD, bu modern şehirde, kentin geleceği için manevi bir aidiyet yeri olma potansiyeline sahip gerçeküstü bir tasarım öneriyor. MAD’ın tasarımı, spor parkının işlevlerini doğal formlar içinde gömerek, şiirsel bir manzara yaratıyor.

Sadece spor ve ekoloji ile ilgili bir kentsel alan yaratmayı değil, aynı zamanda burayı dünya için eşsiz bir sanat parkı haline getirmeyi ve şehir mirası ile bir ilişki kurmayı hayal ediyoruz.

Ma Yansong

Bir kratere benzeyen stadyum toprağa oturuyor ve derin bir boşluk oluşturuyor. Stadyumun üstü yüzen bir bulut gibi zeminden yükselen yarı saydam bir halka ile taçlandırılmış.

Kuzeydoğu tarafına bitişik tepeler ise spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve eğitim merkezini oluşturuyor.

İnsan ve doğa arasındaki ilişki sadece ekoloji ve sürdürülebilirlik ile ilgili değil, aynı zamanda ruh ve ruh haliyle de ilgilidir. Bu, bu toprakların tarihinde uzun zamandır var olan ve gelecekteki şehirlerimizin gelişimi için uygulanması gereken kültür ve felsefedir. 

Ma Yansong

Tepelerden birkaçının zirveleri ve eteklerinde, doğal ışığın içeriye akmasını sağlayan, binaların içinde doğal havalandırmayı sağlayan platformlar veya tavan pencereleri tasarlanmış. 

İnsan ölçeğindeki ve erişilebilir, yeşillikle kaplı dış mekanlar aynı zamanda enerji tasarrufu da yapıyor. İnsanları dağa tırmanmaya, yürümeye cennet ve dünya ile daha yakın fiziksel ve duygusal bir bağlantı kurmaya davet ediyor.

Etkinliğe Kayıt

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları’nın dördüncü konuğu MAD Architects’in kurucusu Ma Yansong olacak.

Etkinliğe kayıt olmak için https://tbulusmalari04.eventbrite.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. Etkinlik mekanında kontenjan sınırlı olduğundan kayıt olan katılımcılarımıza giriş esnasında öncelik tanınacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın