Tarihi Avluya Anaokulu

MAD architects, geçmişi 1725 yılına dayanan geleneksel Pekin avlusunun etrafını saran yüzen bir çatı tasarladı. Çatının altında 400 çocuğa hizmet etmesi planlanan bir anaokulu bulunuyor.

Avlunun etrafını saran yüzen çatı, binalar arasında kalan sınırlı alanı, açık oyun alanı ve anaokulu olarak işlev gören renkli bir mekana dönüştürüyor. 1990’larda inşa edilen bir binayı ve 400 yıllık avluyu içeren proje, çevresi ile uyum sağlamaya çalışırken orijinal binaların özgünlüğünü koruyor.

MAD, yüzen çatının altındaki anaokulunu bir eğitim alanı, kütüphane, küçük tiyatro ve jimnastik salonu olarak hizmet eden çok yönlü bir ortam olarak tasarladı. Anaokulu projesinin, özgür ve kapsayıcı bir ortam sağlaması istenirken esas olarak 2-5 yaş arası 400 çocuğun günlük eğitim alanı olarak işlev görmesi planlanıyor.

Eski avluya bitişik konumlanmış odalar, tarihi binalara açılıyor. Daha önemlisi, proje, alandaki üç eski ağacının korunmasını da sağlıyor.

Şu anda yapım aşamasındaki anaokulunun 2019 sonbaharında açılması bekleniyor.

Etkinliğe Kayıt

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları’nın dördüncü konuğu MAD Architects’in kurucusu Ma Yansong olacak.

Etkinliğe kayıt olmak için https://tbulusmalari04.eventbrite.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. Etkinlik mekanında kontenjan sınırlı olduğundan kayıt olan katılımcılarımıza giriş esnasında öncelik tanınacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın