Kumula Gömülü Müze

Li Hu ve Huang Wenjing tarafından kurulan OPEN Architecture, UCCA Foundation için Pekin'e 300 km uzaklıkta bulunan Qinhuangdao liman kentinde Dune Art Museum binasını tasarladı. Müze, 3 senelik inşaat süresinin ardından açıldı.

Kuzey Çin’deki Bohai Körfezi kıyısındaki sakin bir plajda yer alan müze, bir kumul içine oyulmuş. Kumulun altındaki müzeyi yaratma kararı, mimarların doğaya duydukları derin saygıdan ve binlerce yıldır doğal güçlerin oluşturduğu savunmasız kumul ekosistemini koruma arzusundan doğmuş.

930 metrekarelik Dune Art Museum’da 10 galeri ve bir kafe bulunuyor. 

Uzun, karanlık bir tünelden ve küçük bir resepsiyon alanından geçtikten sonra, çok işlevli galeri alanında mekan aniden genişliyor ve gün ışığı alanı güçlü bir şekilde dolduruyor.

Binanın farklı noktalarında bulunan açıklıklar sayesinde ziyaretçiler gökyüzünün ve denizin sürekli değişen hallerini gözlemleyebiliyorlar.

Sergiler, binanın benzersiz formu ve doğal çevre ile olan ilişkisi ile diyalog içinde olacak şekilde tasarlanmış. Müzenin dış cephesi doğa ile tamamen entegre, iç mekânları ise organik olarak şekillendirilmiş gizemli bir ağ olarak düşünülmüş.

Etiketler

Bir yanıt yazın