Miami’deki Sergi Mekanı 2023’te Ziyarete Açılacak

Rene Gonzalez Architects, Berkowitz Contemporary Foundation’ın koleksiyonu için Miami’de kalıcı sergi mekanı tasarlıyor.

Miami merkezli mimarlık ofisi Rene Gonzalez Architects tarafından tasarlanan 45.000 m2‘lik yapı, Berkowitz Contemporary Foundation (BCF) isimli vakfın büyüyen sanat koleksiyonu için kalıcı bir ev işlevi görecek. Koleksiyonunda çağdaş sanatçıların merak uyandıran çalışmalarına ve deneysel sanat eserlerine yer veren BCF’nin yenilikçi sanat alanına ziyaretçiler, ücretsiz olarak erişebilecekler.

2017 yılında, Kurucu Başkan Chloe Berkowitz’in başında olduğu vakfın koleksiyonuna yeni bir sergi alanı tasarlaması için Rene Gonzalez görevlendirildi. Tasarım sürecinde iş birliği halinde çalışan mimar ve vakıf, eserleri sergilenecek sanatçılarla görüşerek uygun alanlara karar verdiler. Gerekli onayların alınmasından sonra 2020’de inşa sürecine başlanacak yapının 2023’te tamamlanması bekleniyor.

Biscayne Boulevard üzerinde “26th Street” ve “26th Terrace” arasında konumlanan sanat alanı, bulvar boyunca Miami şehir merkezine uzanan kültür koridorunun merkezinde yer alıyor. Yoğun bir alışveriş bölgesi olan kentsel çevreye canlı bir meydan kazandıracak. Geniş giriş salonunun üstünü örten ikinci kat, etkileyici konsolu ile girişi vurguluyor. Prekast beton yapının sivrilen hacmi, çevresindeki yüksek yoğunluklu diğer yapılarla zıtlık oluşturuyor.

Richard Serra’nın “Passage of Time” ve James Turrell’ın “Aten Reign” eserlerinin anıtsal büyüklükleri, sergi mekanının tasarımında belirleyici öğeler oldular.

Yapı ile bahçe arasında yer alan Serra’nın 66 metre uzunluğundaki korten heykeli “Passage of Time”, açık havada sergilenecek ve sokaktan görülebilecek. Biscayne Bulvarı’na bakan cam bir duvar ile ayrılan heykel, yapının kentteki varlığını sokakla kurduğu görsel ilişki ile güçlendirecek.

James Turrell’in 80 metrelik ışık yerleştirmesi “Aten Reign” daha iyi anlaşılması için bir koridordan geçilerek ulaşılabilecek. Binanın yüksekliği, Aten Reign’a uyum sağlayacak şekilde belirlenmiş. Yerleştirmedeki halkaları çevreleyen katmanlar arasına gizlenmiş LED ışıkları bulunuyor. İçeriye doğal ışığı bu katmanlardan süzerek alan Aten Reign’da renk spektrumu görülebiliyor. Görsel algıya yönelik sürükleyici çalışma, daha önce 2013 yılında New York’taki Guggenheim Müzesi’nde sergilenmişti.

Bu iki sabitlenen esere ek olarak, Philippe Parreno ve Maurizio Cattelan’ın yerleştirmeleri ile Larry Bell, Fred Sandback ve Anish Kapoor’un büyük ölçekli eserleri ve birçok çağdaş sanatçının çalışmalarını sergilemek için yaklaşık 30.000 m2 ayrılacak. İkinci ve üçüncü katlardaki esnek galeri mekânları, hem kalıcı koleksiyonlar hem de geçici sergiler için kullanılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın