Oranların ve Malzemenin Tanımladığı Basit Bir Kutu

İspanyol mimar Emilio Tuñón ve ekibi yeni bir konut projesi tamamladı.

Emilio Tuñón’un son konut projesi Taş Ev, yalnızca bir mimari geometri ve oran araştırması değil; malzemesi ve tasarımı ile bulunduğu bağlamla ilişki kuran, yere özgü bir mimarlık ürünü.

İspanya’nın Extremadura bölgesinde inşa edilen yapı iki seviyeden oluşuyor; üst kota yaşam alanları, alt kota servis için kullanılan hacimler yerleşiyor. Üstteki hacim yerel kuvarsit taşıyla kaplı, pencereler ise bölgeden çıkan granitle çerçeveli. Cáceres köyünün yakınına inşa edilen ev, resimsi bir peyzajın içine yerleşiyor.

Tuñón Arquitectos’un usta olduğu oranlar ve simetriler burada domestik bir ölçekte kullanılıyor.

Ev, her birine üç kare delinmiş, üç cepheye sahip basit bir kutu. Kare açıklıklar, içerideki ve dışarıdaki yaşam arasında önemli bir bağlantı sağlıyor.

İç mekanlar minimal, cilalı beyaz beton ve meşe odunu -kaplamalar ve marangozluk işlerinde- kullanılarak tasarlanıyor. İç mekân, özdeş dokuz küpe bölünen bir ızgara sistemi etrafında şekilleniyor.

Organik bir stilde yapılan, bölgenin florasından ayırt edilebilen geniş peyzaj çalışması, evin etrafına yayılıyor. Peyzajın sakin atmosferine dalmak ve dinlenmek için mükemmel bir alan olan havuzun kenarına ise taş döşeli bir platformdan yaklaşılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın