Harvard’ın Ücretsiz Mimarlık Kurs Programı’nın 2019 Dönemi Başlıyor

The Harvard Graduate School of Design'ın üç senedir online olarak açtığı, mimarlık tarihi ve teorisine giriş niteliğindeki "The Architectural Imagination" isimli kursun 2019 dönemi başlıyor.

Harvard ve MIT tarafından 2012’de kurulan açık online kurs platformu edX‘ten takip edilebilen dersler 15 Ocak’ta başlıyor. Kurs, katılımcıların haftada 3-5 saattlik bir zaman dilimi ayrırarak kursu 10 haftada tamamlamaları öneriliyor. Mimarlığı, teknik bir ürün olduğu kadar kültürel bir ifade olarak da okumayı öneren kurs, çok çeşitli tarihsel bağlamlardan örneklerin analizlerini çizim ve maket alıştırmalarıyla birleştirerek, katılımcıları gerçek mimar veya tarihçilerin çalışmalarına yakınlaştırıyor.

Erika Naginski, Antoine Picon, Lisa Haber-Thomson ve K. Michael Hays’in yürütücülüğünde düzenlenen “The Architectural Imagination” isimli kurs 3 ana modülden oluşuyor.

  • İlk modül, duyumsal deneyim ve kavramsal anlayışa aracılık eden bir beceri olarak mimari hayal gücü fikrini tanıtıyor.
  • İkinci modül, mimarlık anlayışının ve mimarlığın elle tutulur hale gelmesinin bir bileşeni olan teknolojiyi ele alınıyor.
  • Son modül, mimarlığın, içinde olduğu sosyal ve tarihsel bağlamla, alıcısı, ürünü ve istekleriyle olan karmaşık ilişkisine bakıyor.

Son bir hatırlatma: Dersler tamamen ücretsiz fakat sertifika istenmesi durumunda 99 Dolar ücret ödenmesi gerekiyor.

Kursa buradan ulaşabilirsiniz: https://online-learning.harvard.edu/course/architectural-imagination

Etiketler

Bir yanıt yazın