TRT2’de Aykut Köksal’ın Konuğu Şevki Pekin Oldu

15 Mart Cuma günü saat 20:30’da yayınlanacak olan programın konuğu, 2018’de Mimar Sinan Büyük Ödülü’ne değer bulunan Şevki Pekin oldu.

TRT2’nin yeni kültür programları arasında yer alan “Aykut Köksal ile Mimarlık Söyleşileri”ne Şevki Pekin konuk olarak katıldı. Mimarlık eğitimini Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde tamamlayan Şevki Pekin’in üretiminde konutlar ve sanayi yapıları öne çıkıyor. 

Programda, mimarlık üzerine düşüncelerini yazıya döken Şevki Pekin’in, bu yazıları içeren “Yirmi Birinci Yüzyıl İçin Mimarlık Tarihi” adlı kitabı ele alındı. Kitapta, sezginin, içgüdünün, inancın mimarlık üretimindeki önemi, uyumun mimarlıktakı yeri gibi temel konuları işleyen Pekin, bu kavramları Aykut Köksal ile tartıştı, Modernizm-Postmodernizm ilişkisi konuşulan başlıklar arasında yer aldı. 

Şevki Pekin’in, programda üzerinde durulan mimari çalışmaları arasında, Bodrum Demirci Yazlık Konutu, Moda’da apartman, İzmit Kordsa Sosyal Tesisi, Çerkezköy İlaç Fabrikası, İzmir Bademli’de 2 “Cam Ev”, Yeni Bosna ve Büyükçekmece’de tekstil fabrikaları, Değirmendere Heykel Müzesi, Bodrum Kaplankaya Konut Topluluğu, Çandarlı Depo Binası ve Assos Medran Evi bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın