MAISON & OBJET: “Günümüzün Yeni Çalışma Anlayışlarını İfade Eden Bir Laboratuvar”

18-22 Ocak 2019 tarihleri arasında "Excuse My French!" teması altında düzenlenen MAISON&OBJET'nin 6-10 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek ikincisinin teması WORK!

25 yıldır dekorasyon ve tasarım sektörünün profesyonellerini ağırlayan fuar, adından da anlaşılacağı üzere MAISON ve OBJET olmak üzere 2 ana başlığa ayrılıyor.

MAISON bölümü, CRAFT – métiers d’art, UNIQUE & ECLECTIC, TODAY, FOREVER olmak üzere 4; OBJET bölümü ise COOK & SHARE, SMART GIFT, KIDS & FAMILY, FASHION ACCESSORIES, HOME ACCESSORIES, HOME FRAGRANCES ve HOME LINEN olmak üzere 8 alt bölüme ayrılıyor.

İğneden ipliğe her türlü tasarlanmış ürünün bulunabileceği fuar gerek ilham almak isteyen, trendleri takip eden tasarım sektörü profesyonelleri ile yeni-farklı ürün avına çıkmış satın almacılar için faydalı bir durak. Ocak ayındakini kaçırıp Eylül ayındakini izlemek isteyenlerin 2 günlerini ayırlamaları tavsiye olunur.


Stephanie Forsythe ve Todd MacAllen tarafından kurulan, molo’nun kağıt bölücü panelleri, sıkıştırılmış halinden 100 katı uzunluğa erişebiliyor. 


cc-tapis’in halıları Nepal’de yerel zanaatkarlar tarafından elle dokunuyor. Resimdeki halıların tasarımı Bethan Laura Wood’a ait. 


Alman firma Ames’in Kolombiya’dan aldığı ilhamla tasarladığı ürünler.

Yılın Tasarımcısı ve MAISON&OBJET Rising Talents

Ocak ayındaki düzenlenen fuarda yılın tasarımcısı olarak Sebastian Herkner seçilmişti. Sayısız marka ile iş birliği yapan Herkner, aslında Nude Glass için yaptığı tasarım ile bizler için de tanıdık bir isim.


Nude Glass için tasarladığı Ecrin

Herkner’in tasarımları hem fuarda kendisi için ayrılan özel bir standda görülebilirken hem de fuara katılan firmaların kendi standlarında da bulunabiliyordu. Bu fikir, hem marka ile tasarımcıyı eşleştirmek hem de tasarımcının ürünlerini derli-toplu bir arada görmek isteyenler için mantıklı bir çözüm olmuş.

Genç yetenekleri öne çıkarmak için düzenlenen “MAISON&OBJET Rising Talents” ile Ocak ayında Çinli tasarımcıları ile tanıştık, Eylül ayında ise ABD’li tasarımcıları ile karşılaşacağız.

“Çalışma alanlarının devrimi: yeni yaşam alanları”

6-10 Eylül 2019 tarihleri arasında ikinci kez düzenlenecek MAISON&OBJET’nin teması WORK! yani çalışma alanlarının dönüşümü olarak belirlenmiş.

Sosyal değişimin odağındaki çalışma hayatı ile olan yeni ilişkimiz ofisleri yeniden icat ediyor. Dijitalleştirme bizi daha hareketli hale getiriyor ve geleneksel çalışma ortamları farklılaşıyor.

İş birlikçi ve katılımcı araçlar, çalışmak için daha keyifli ve etkileşimli bir yol sunan ortak çalışma alanlarının yükselmesine neden oluyor.

Bu yeni zorluklarla karşı karşıya kalan üreticiler, distribütörler, tasarımcılar ve uygulamacılar, çalışma alanlarına daha fazla kişilik kazandırmak ve şirketlerin daha yetenekli, rahat ve yaratıcı olmalarını sağlamak için ev sıcaklığı veren ofisler yaratıyor.

Bugünün ofisleri ve çalışma alanları için en iyi mobilyalar 1.000 m2‘lik özel bir alanda sergilenecek. Temayla ilgili en heyecan verici buluşlar, Chantal Hamaide’in küratörlüğünü yaptığı ve Philippe Boisselier tarafından hazırlanan “What’s New” bölümünde yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın