Arkitera Seyahat Bursu 2019’un Kazananı Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017'den itibaren Geberit sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan Arkitera Seyahat Bursu'nun bu seneki kazananı belli oldu.

2019 yılında mimarlık ve inovasyon kavramını sorgulamaya davet eden bursa, pek çok farklı üniversitesinin mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunları başvurdu.

8 Nisan’da başvuruları sona eren Seyahat Bursu 2019’a 14 isim finale kaldı. 25 Nisan Perşembe günü finale kalan isimlerin jüri üyeleri Engin Ayaz, İrem Korkmaz, Arkitera ve Geberit yetkililerine Türkiye Tasarım Vakfı’na ait Kuzguncuk İskele’de yaptıkları birbirinden ilginç ve başarılı sunumların ardından yapılan değerlendirme sonrasında Alihan Sağlam bu yılın Arkitera Gezgini olarak seçildi. Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Alihan “mimarlık ve inovasyon” temasını “Come prima / Önceki Gibi” başlıklı rotasıyla müzik ile mimarlık arasındaki ilişki üzerinden irdeleyecek.

“Mimarlık okumaya başladığımdan beri, müzik ile mimarlık arasındaki ilişkinin neler olabileceğini, nasıl ilişki kurabileceğini, nerede belirginleşip,nerede birbirine dokundukları üzerine çalışıyorum. Dönemlerin anlayışlarını, müziklerini, mimarilerini araştırdıktan sonra o zamanın müziklerini ve notalarını bulduğum bilgiler ile karşılaştırıyorum. Çıkan sonuçları sesyazılımları ile deneysel bir şekilde inceledikten sonra, ses-mekan-atmosfer ile ilgili eskizler,video enstalasyonları, raporlar üretiyorum” diyerek kendini kısaca anlatan Alihan Sağlam’ın final sunumuna ve müziğin izinde yapacağı yolculuğuna ait detayları aşağıda görüntüleyebilirsiniz.

Alihan Sağlam’ın yolculuk hazırlıklarını, seyahati sırasındaki notlarını aşağıdaki hesaplardan takip edebilirsiniz.

instagram.com/seyahatbursu
facebook.com/seyahatbursu
twitter.com/seyahatbursu
www.seyahatbursu.com

Etiketler

Bir yanıt yazın