BIG-Bjarke Ingels Group’tan Faroe Adaları’na Okul Kompleksi

BIG-Bjarke Ingels Group tarafından Faroe Adaları’nda tasarlanan Glasir-Tórshavn Koleji tamamlanarak kapılarını öğrencilere açtı.

Başkent Tórshavn’da, Atlantik Okyanusu’na bakan bir tepede yer alan 19.200 m2’lik komplekste, yüksek okul, teknik okul, işletme okulu yer alıyor ve 1.750’den fazla öğrenciye, öğretmene ve çalışana hizmet veriyor.

Glasir, her üç okulun özerkliğini ve bireysel kimliğini korurken, geleneksel okul ortamından ziyade, öğrencilerin inovatif şekilde gelişmesini destekleyen ideal koşullar yaratıyor.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş olan Glasir, merkezi bir avlu etrafına sarılmış beş ayrı seviyeden oluşuyor.

Arazidaki dik bir eğim nedeniyle okulun ana girişine uzun bir köprüden erişiliyor. Tüm kat seviyeleri arasındaki bağlantı öğrenciler ve öğretmenler için doğal bir buluşma noktası oluşturan, geniş, dairesel avlu tarafından karşılanıyor.

Avlunun üzerindeki büyük, şeffaf çatı penceresi, gün ışığının atriyuma girmesine izin verirken sert Faroe ikliminin rüzgar ve hava koşullarından mekanı koruyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın