Siesta Mobilya Fabrikasına Ziyaret

Türkiye'nin ilk plastik bahçe mobilyaları ile sektörün lideri Siesta'nın Büyükçekmece'deki fabrikasına, dekorasyon, mimarlık ve ekonomi yayınlarının katılımıyla basın gezisi düzenledi.

Siesta Mobilya Onursal Başkanı İzzet Işıldar, Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Işıldar ve Satış Müdürü Ali Kemal Erden’in eşlik ettiği gezide, fabrikanın üretim birimi, Ar-Ge bölümü, de-po ve montaj birimleri gibi farklı üretim bölümleri ziyaret edildi. Ürünlerin ham maddeden üretimi aşamasına kadar izlenen tüm süreçler yerinde görüldü.

İç ve dış mekânda 500’den fazla ürünü tüketicisiyle buluşturan Siesta’nın, rattan, contract ve bahçe koleksiyonlarından oluşan tasarımları da gezi sırasında basına tanıtıldı.

7 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihracat

1969 yılında ilk kalıp üretimine başladıklarını ve Türkiye’nin ilk plastik enjeksiyon makinasını kullandıklarını belirten Siesta Mobilya Onursal Başkanı İzzet Işıldar; “100’den fazla ülkeye, AB başta olmak üzere ABD, Kanada ve Okyanusya ülkelerine ulaştık. Hedefimiz 25 milyon doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını arttırmak, özellikle ABD pazarında yatırımı yükselterek büyümek.” dedi. İç pazarda, yeni makina ve kalıpları geliştirmeyi amaçladıklarını da belirten Işıldar, 2018 yılını, özkaynaklarıyla 160 milyon TL ciro ile tamamladıklarını ve 2019 hedeflerinin 200 milyon TL ciro ile tamamlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Işıldar, “Siesta’nın müşteri ve distribitörleriyle oluşturduğu marka sadakatini, güvenilir, dayanıklı, estetik ve fiyat ürün kalitesi dengesinde koruduklarını, kullanıcısının öncelik ve tercihlerini düşünen bir marka olarak ürünler tasarladıklarını ifade ederken; dış pazarda tercih edilmemizin en önemli nedeninin, ürün çeşitlerimizin fazla olması, hızlı tahsilat ve ürün garantisi.” dedi.

Siesta Mobilya Fabrikasına Ziyaret

 

Türkiye’nin ilk plastik bahçe mobilyaları ile sektörün lideri Siesta’nın Büyükçekmece’deki fabrikasına, dekorasyon, mimarlık ve ekonomi yayınlarının katılımıyla basın gezisi düzenledi.

Siesta Mobilya Onursal Başkanı İzzet Işıldar, Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Işıldar ve Satış Müdürü Ali Kemal Erden’in eşlik ettiği gezide, fabrikanın üretim birimi, Ar-Ge bölümü, depo ve montaj birimleri gibi farklı üretim bölümleri ziyaret edildi. Ürünlerin ham maddeden üretimi aşamasına kadar izlenen tüm süreçler yerinde görüldü.

 

İç ve dış mekânda 500’den fazla ürünü tüketicisiyle buluşturan Siesta’nın, rattan, contract ve bahçe koleksiyonlarından oluşan tasarımları da gezi sırasında basına tanıtıldı.

 

7 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihracat

1969 yılında ilk kalıp üretimine başladıklarını ve Türkiye’nin ilk plastik enjeksiyon makinasını kullandıklarını belirten Siesta Mobilya Onursal Başkanı İzzet Işıldar; “100’den fazla ülkeye, AB başta olmak üzere, ABD, Kanada ve Okyanusya ülkelerine ulaştık. Hedefimiz, 25 milyon doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını arttırmak, özellikle ABD pazarında yatırımı yükselterek büyümek.” dedi. İç pazarda, yeni makina ve kalıpları geliştirmeyi amaçladıklarını da belirten Işıldar, 2018 yılını, özkaynaklarıyla 160 milyon TL ciro ile tamamladıklarını ve 2019 hedeflerinin 200 milyon TL ciro ile tamamlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Işıldar, “Siesta’nın müşteri ve distribitörleriyle oluşturduğu marka sadakatini, güvenilir, dayanıklı, estetik ve fiyat ürün kalitesi dengesinde koruduklarını, kullanıcısının öncelik ve tercihlerini düşünen bir marka olarak ürünler tasarladıklarını ifade ederken; dış pazarda tercih edilmemizin en önemli nedeninin, ürün çeşitlerimizin fazla olması, hızlı tahsilat ve ürün garantisi” dedi.

 

Estetik ve Rafine Dokunuşlar

Siesta, 2019 İlkbahar-Yaz sezonunda İtalyan ve Türk tasarımcılarla birlikte hazırladığı koleksiyonlarında vurguladığı pastel tonlar, siyah-beyaz ve gri renklerinde buluşturduğu, koltuk, sandalye, masa ve sehpalardan oluşan ürünlerini ‘Sky’ koleksiyonunda bir araya getiriyor. Dış mekânlar için katlanır masalar ve bahçe setleri hazırlayan Siesta, her mevsime  uygun, dayanıklı ürünlerini, tüketicisinin tercihlerine yönelik tasarlıyor. 

 

Çevreye uyumlu, sıfır atık ve AB standartlarında ürünler tasarlayan, yurtdışında katıldığı fuarlar, yurtiçinde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve kültür-sanat çalışmalarına sağladığı katkılarla marka bilinirliliğini arttıran Siesta, 2018 yılının ekim ayında, Euroleague Basketbol ile anlaşma imzalayarak, 2018-2019 sezonun tüm Avrupa’da resmi sponsoru oldu. Siesta, bu sponsorluk anlaşmasıyla da Avrupa’da ve Türkiye’de markalaşma sürecine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

 

 

 

 

Siesta Hakkında:

1978 yılında lşılplast Plastik Sanayii ve Ticaret A.Ş olarak kurulan marka, 1987 yılında Türkiye’nin ilk plastik mobilya üretimine başlayarak, bugün merkezi Büyükçekmece’de 40.000 m2’lik alanda faaliyetlerine devam ediyor. İhracatta gerçekleştirdiği atılımlarla, AB ülkeleri başta olmak üzere Amerika ve Avustralya kıtalarına ulaşan Siesta, ürünlerin %70’ini ihraç ediyor. Türkiye’de farklı bölgelerde yer alan satış noktaları ve fabrikası üzerinden ürünlerini tüketicileriyle buluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın