3XN Tarafından Tasarlanan Olympic House Şeffaflık Kavramı Üzerine Şekilleniyor

3XN tarafından tasarlanan Olympic House beş temel değer / hedef etrafında şekilleniyor: hareket, şeffaflık, esneklik, sürdürülebilirlik ve iş birliği.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi [International Olympic Committee (IOC)]’nin Lozan’daki yeni genel merkezi, daha önce farklı şehirlerdeki ofislerinde bulunan 500 çalışanı bir araya getiriyor.

Dinamik, dalgalı cephesi ile bina tüm açılardan farklı görünüyor ve hareketli bir sporcunun enerjisini yansıtıyor. Mümkün olduğunca az yapısal kısıtlamayla düzenlenmiş olan binanın iç mekanın açık ve esnek ortamı, günümüzde ve gelecekte birden fazla çalışma stiline uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Binanın görsel şeffaflığı sadece gölün ötesine harika manzaralar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda IOC’nin şeffaf ve açık organizasyon yapısı için de bir metafor görevi görüyor. Ayrıca tasarım, çalışanlar arasında etkileşimi, iletişimi ve bilgi paylaşımını da teşvik etmeyi amaçlıyor.

3XN’nin tasarımı hem IOC’ye ev sahipliği yapan Château de Vidy’in mirasına hem de Louis-Bourget Parkı’na saygı duyuyor. Vidy’deki Louis-Bourget Parkı, IOC çalışanları tarafından hem de bölgede yaşayanlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.

IOC Kampüsü’nün yerleşimi, Cenevre Gölü’nden yararlanan, benzersiz bir konuma sahip.

Eski Olimpiyat Evi ve pavyonunun işlevlerinin sahanın doğu kenarındaki yeni IOC binasında birleştirilmesi, mevcut metrekare sayısını iki kattan fazla arttırırken, kampüste aynı miktarda yeşil alan sağlamış.

Çevresel ayak izini en aza indiren, sürdürülebilir özellikleri ile birlikte yeni IOC Genel Merkezi, çalışma ortamının kalitesinden ödün vermeden IOC’nin sürdürülebilirlik üzerine verdiği taahhüdü de temsil ediyor.

Düşük akış muslukları, tuvaletler ve yağmur suyu toplama sistemi gibi sürdürülebilir özellikler binanın su kullanımını önemli ölçüde düşürüyor. Çatıda yer alan güneş panelleri (ve görüş alanı dışında) şebekeden alınan elektrik ihtiyacını azaltıyor.

Binadaki spiral merdiven, modern olimpiyat oyunlarının kurucusu Baron Pierre de Coubertin’in tasarımı olan olimpiyat halkalarına referansa veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın