Kenti Nehir ile Buluşturan Geçit

Kente büyük zararlar veren sel olaylarından sonra toplumu su öğesi ile barıştırmak için tasarlanan The Maitland Riverlink projesi, Hunter Nehri ve kent arasındaki etkileşimi iyileştirerek yerlilere ve ziyaretçilere yeni bir kamusal alan deneyimi sunuyor.

CHROFI ve McGregor Coxall iş birliği ile tasarlanan The Maitland Riverlink projesi ile kente yeni bir işaret öğesi katmak ve bu alanı yeniden halka kazandırmak hedeflendi.

Ana caddeden hizmet alan, bir yandan da nehir kıyısına kolayda erişimin sağlanabildiği boş bir parsel üzerinde tasarlanan bu geçit, bir dizi açısal yüzey ile tanımlanıyor. Tasarım ekibi, geçidi, “kamusal bir oturma odası” olarak yorumluyor.

Bu yapı, Hunter Nehri’nden manzaraları çerçeveleyen ve insanları buradan geçmeye teşvik eden heykelsi bir geçit olarak nitelendirildi.

Bir mobil kütüphaneyi de içinde barındıran geçit ve çevresi, özel etkinlikler için açık hava sineması ve tiyatro sahnesi olarak da hizmet verebiliyor. Geçidin iki yanında kafe-restoranlar ve oturma alanları da bulunuyor.

Duvarlarda kil tuğla kullanılarak kentin mevcuttaki tuğla cephelerinin devamlılığı sağlandı. Tuğla yüzeylerin yarattığı sıcaklık ve doku, ahşap ile tamamlandı.

Benzersiz köşeler, monolitik tuğla duvarların olmayacak açılar ile bükülmesine yardımcı oluyor ve malzemeye keskin ve soyut bir kalite katıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın